Alles op Reis
Image default
Feesten

Wat neem je mee op reis?

De pasen staan voor de deur. Nog even en dan gaan campings en recreatieparken weer open en kan het kampeerseizoen weer beginnen. Heb jij er al zin in? Wij zeker wel! Maar wat zijn nou dingen die je absoluut mee op reis moet nemen? Dingen die je echt niet moet vergeten… Als je dit rijtje af loopt, dan heb je alle noodzakelijke dingen voor vakantie wel bij je en kun je met een gerust hart op vakantie.

Wat neem ik mee op reis?

Het is afhankelijk van waar de reis naartoe gaat, maar gaat ie naar het buitenland dan is een paspoort natuurlijk één van de belangrijkste zaken die je bij je moet hebben. Ook buitenlands geld is belangrijk om bij je te hebben. Als je in het buitenland kunt pinnen is dat allemaal niet zo’n probleem. En meestal kan dat ook. Maar in landen waar de lokale munt minder waard is geworden is het soms niet verstandig om te pinnen en kun je maar beter zelf een zak geld meenemen.

Als je gaat kamperen zijn goede slaapvoorzieningen belangrijk. Een warme slaapzak is zeker aan te raden. En als je met een tent reist, dan moet je zeker ook een goed luchtbed hebben waarop je kunt slapen. Anders beleef je slapeloze nachten en dat is nou niet echt bevorderlijk voor een vakantie.

Uiteraard moeten er ook vrolijke zaken meegenomen worden. Een parasol voor bij de tafelset. Een leuk afwasbaar tafelzeil die je gedurende de hele vakantie op tafel kunt laten liggen of enkele papieren tafelkleden. Gebruik tafelkleedklemmen of tafelkleedgewichtjes om je tafelzeil ook tijdens wat slechter weer op tafel te houden! Een goed zeil voor in de voortent en een picknickkleed welke je voor de kinderen naast de caravan kunt zetten waarop ze heerlijk kunnen spelen.

Vergeet ook al je servies en bestek niet. Je kunt wel van dat wegwerp servies kopen. Maar dat is niet echt milieu vriendelijk. Beter koop je goed servies van melamine. Dat kan ook niet zo snel breken. Na een maaltijd moet je dan wel weer even de afwas doen. Maar in principe heb je tijdens je vakantie alle tijd. Dus zet gezellig dan even een teiltje op tafel en geniet lekker in het zonnetje van je bezigheid.