Alles op Reis
Image default
Antiek

6 dingen die je moet checken bij huren appartement

Gezien de huidige woningmarkt zul je al blij zijn wanneer je überhaupt een appartement kun huren via Huurstunt. Toch moet je geen overhaaste beslissing nemen, want zo voorkom je teleurstelling en spijt op de lange termijn. Check bijvoorbeeld de volgende dingen voordat je een contract ondertekent.

Huur inclusief of exclusief extra kosten

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste voor jouw portemonnee. Op huurwebsites staan woningen waarbij de huur inclusief gas, water en licht is tussen  woningen waarbij dit niet het geval is. Wanneer de huur exclusief gas, water en licht is, moet je er nog een aardig bedrag bij optellen.

Parkeergelegenheid en openbaar vervoer

Wanneer je een appartement gaat huren via Huurstunt, is het goed om niet alleen te kijken naar de staat van het appartement. De omgeving en andere voorzieningen zijn net zo belangrijk. Zijn er bijvoorbeeld parkeerplekken waar je altijd je auto kwijt kunt? Mocht je geen auto hebben, dan is het belangrijk om de verbindingen van het openbaar vervoer te checken.

De buren

Het is goed om de buurt waar je wilt gaan wonen, goed te observeren wanneer je een woning bezichtigt. Spreekt de omgeving je niet erg aan of verwacht je geen goede klik te krijgen met de buren? Dan is de woning misschien niet geschikt genoeg. Ben je graag alleen? Dan is dit natuurlijk niet zo’n issue.

Beveiliging

Voordat je een contract tekent, is het goed om de staat van het appartement te controleren. Dit kun je alleen doen, maar ook met familie of met de verhuurder. Check bijvoorbeeld of de sloten nog in goede staat zijn en of de deuren goed dicht gaan. is dit niet het geval, dan kun je dat nog aankaarten.

Geluidshinder

In sommige appartementencomplexen kan het erg gehorig zijn. De woningen zijn minimaal geïsoleerd en soms is er alleen enkele beglazing, dus het geluid dat uit de woonkamers van je buren komt hoor je goed. Informeer daarom wat voor soort mensen er wonen, zo kun je inschatten of je geluidshinder gaat ervaren.

Vochtplekken

Let ook op vochtplekken en schimmels wanneer je een appartement gaat huren via Huurstunt of een andere website. Vocht in huis is enorm slecht voor je gezondheid. Je kunt er bijvoorbeeld luchtwegproblemen en huidirritaties van krijgen.

https://www.huurstunt.nl/huren/nederland/