Alles op Reis
Image default
Feesten

Voor- en nadelen van een weddingplanner inhuren

Van te voren moet je er goed over nadenken of een weddingplanner wel iets is dat je wilt en dit kan afhangen van verschillende factoren. Daarom moet je geen overhaaste beslissingen maken kan het goed zijn om alles op een rijtje te zetten. Dan gaat het vooral om de voor- en nadelen. 

Voordeel

Een groot voordeel en eigenlijk ook de grootste reden dat mensen kiezen voor een weddingplanner is de stress dat het bij jou zelf wegneemt. Al helemaal als je een persoon bent dat snel gestrest raakt en het veel te druk heeft. De perfecte oplossing is dan om al het werk uit handen te geven. Uiteraard gaat alles in gesprek met jou en je partner, zodat alles nog wel naar wens verloopt. Jullie bepalen natuurlijk hoe je iets wilt hebben en alleen jullie kunnen daar ook de beslissingen over nemen. Toch is het fijn om er iemand bij te hebben die overal op let en zorgt dat het ook daadwerkelijk geregeld wordt. 

 

Nadeel

Vaak is het zo dat jij je bij de bruiloft aan een bepaald budget moet houden. Dit kan lastig zijn met een weddingplanner. Uiteraard gaat hij of zij dan op zoek naar de juiste opties voor jullie, maar een weddingplanner doet dit zeker niet gratis. Je moet er dus vooraf al rekening mee houden dat het inhuren van een weddingplanner genoeg geld gaat kosten. Hoeveel heb je dan nog over voor de daadwerkelijke bruiloft? Je wilt er niet te laat pas achter komen dat het niet gaat lukken. Zo verspil je een hoop tijd en waarschijnlijk ook geld. Dat is zeker niet de bedoeling. 

 

Voordeel

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen om in het buitenland te gaan trouwen. Dat is natuurlijk een heel leuk idee en het zal er vast en zeker prachtig uitziet. De beste kans hierop is door er iemand op te zetten die verstand heeft van een bepaalde locatie. In je eentje kun je namelijk niet zo veel en als je nog niet weet wat j precies je trouwlocatie wordt, kan het nog weleens lastig zijn. Het kan dan alleen maar helpen om een weddingplanner in te huren die de plekken kent en jullie het juiste advies kan geven. Dan kijk je zelf ok je het ermee eens bent of dat er toch nog verder moet worden gekeken.  

 

Nadeel

Het is vanzelfsprekend dat je met elkaar in overleg gaat. Soms pakt dit alleen minder goed uit. Zeker als je al je vertrouwen in een persoon legt en er al vanuit gaat dat het wel goed komt. Dan kom je straks op je bruiloft en zie je dat er allemaal dingen niet kloppen. Het is op dat moment dan al te laat om nog aan te passen. Je trouwdag moet één van de mooiste dagen zijn uit je leven en op deze manier wordt dat het niet. Communicatie is daarom erg belangrijk en er zijn nog wel eens weddingplanners die hun eigen gangetje gaan. Kies daarom niet zomaar iemand, want het kan verkeerd aflopen. 

Samengevat, is het dus veel om op te letten. Uiteindelijk moet je voor jezelf en je partner de keuze maken, want alleen jullie weten wat het beste is. Ga sowieso van te voren in gesprek met de weddingplanner, zodat alles duidelijk is en er geen verwarring kunnen ontstaan. Het is ook mogelijk om alleen jouw feestje (meestal gegeven in de avond) te laten plannen. In zo’n geval heb je een Party planner nodig. Klik hier voor meer informatie.