Alles op Reis
Image default
Anders

Zo maak je een creatief vakantie fotoboek

Tegenwoordig is foto’s maken zo makkelijk dat een creatief vakantie fotoboek maken een fluitje van een cent is. Worstel je toch om er iets moois van te maken? Dan zijn hier wat leuke tips voor jou, zodat ook jij een creatief vakantieboek hebt.

Sorteren van de foto’s

Vermoedelijk staat de fotocamera of je mobiel vol met vele foto’s van de vakantie. Het is dan even zoeken hoe je nu een leuke selectie maakt van foto’s, waar jij blij van wordt. Een hulpmiddel kan zijn om dan een thema of verhaallijn te bedenken voor je fotoboek. Het kan zijn dat je gewoon chronologisch de vakantie wil weergeven. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld als thema water hebt. Denk hier bijvoorbeeld aan foto’s van het strand, watervallen, meertjes, een waterijsje, etc.

Andere aandachtspunten bij de selectie van de foto’s is of je er alles op hebt staan wat je wil. Is iedereen die op vakantie was in beeld geweest? Wil je foto’s waar je samen opstaat of wil je foto’s van bepaalde plekken? Als je dit allemaal helder hebt dan is het makkelijker selecteren. Bedenk trouwens ook nog even of je de foto geschikt vindt: is de foto scherp genoeg, staat iemand er leuk op? Dat soort dingen zijn natuurlijk wel afhankelijk van wat jij belangrijk vindt bij het fotoboek laten maken.

Het fotoboek maken

Bij het fotoboek maken, kun je ook nog dingen toevoegen. Denk aan het plakken van briefjes, kaarten of een stukje stof. Je kunt dit soort dingen ook fotograferen en dan invoegen in een online fotoboek. Vaak is het leuk om bijvoorbeeld een stukje tekst toe te voegen die van toepassing is op de ervaring bij de foto. Speel vervolgens met de lay-out en zet alles zo neer tot dat je er een goed gevoel bij hebt. Tip: laat het even een dagje rusten. Vaak ben je op een gegeven moment een beetje klaar en dan is het verleidelijk om het net even te snel ‘af te raffelen’.

https://www.fotoboeken.nl/