Alles op Reis
Image default
Antiek

Ga je voor het eerst kamperen?

Ga je voor het eerst kamperen en heb je geen idee wat je te wachten staat? Dan ben je hier op het juiste adres! We gaan het namelijk hebben over kamperen en wat je absoluut niet mag vergeten mee te nemen.

Je kunt natuurlijk op verschillende manieren kamperen. Je kunt op één vaste camping verblijven of je gaat op trek tocht en overnacht op verschillende plaatsen. Indien je het tweede van plan bent is het belangrijk dat je alleen de essentiële spullen bij je hebt, al het andere is onnodig gewicht dat je altijd met je mee moet sjouwen.

Eten tijdens het kamperen

Als je veel energie verbruikt omdat je op trektocht gaat, dan moet je ook goed eten. Zorg er daarom voor dat je voldoende lichtgewicht eten bij je hebt. Maar hoe ga je het bereiden?

Je hebt altijd een optie nodig om je eten te verwarmen, dit kan met een gasstel, maar ook op een kampvuur. Zorg er daarom altijd voor dat je vuur bij je hebt en het best verschillende manieren waarmee je vuur kunt maken, zoals verschillende aanstekers, aanmaakblokjes en misschien zelfs een vuursteen voor het geval dat.

Je eten moet je ook ergens in bereiden, neem dus een geschikte pan mee waar je het eten dat je gaat meenemen in kunt verwarmen. Als je bijvoorbeeld soep meeneemt dan heb je niet veel aan een koekenpan.

Eten moet ook in een kom/bord met bestek. Er bestaan handige sporks wat een combinatie is van lepel, vork en mes, zo bespaar je een heleboel ruimte.

Slapen tijdens het kamperen

Een goede nachtrust is essentieel als je van je vakantie wilt genieten. Maar je kunt op veel verschillende manieren slapen als je op vakantie gaat. Als je in een tent gaat overnachten dan mag een slaapmat niet ontbreken. Zorg ervoor dat je een goede slaapmat aanschaft om rugklachten te voorkomen, dit kan namelijk je hele vakantie verpesten.

Houdt rekening met het weer

Tijdens het kamperen ben je ontzettend blootgesteld aan de elementen van het weer. Als er veel regen komt, dan heb je zeker een regenpak en een goede droge tent nodig. Zorg er ook voor dat je al je items kunt drogen zodra het weer zonnig wordt door een touw mee te nemen.

Als het erg warm wordt dan heb je zeker een hoed tegen een zonnesteek nodig en goede zonbescherming. Je wilt niet levend verbranden tijdens je trip.