Alles op Reis
Image default
Reizen

Waarom reizen met de camper zo fijn is

Eindelijk die lang gewilde camper of camperbus gekocht. Nu volop plannen maken over waar naartoe en wat willen we zien. Of gewoon op de bonnefooi beginnen en zien waar je uitkomt want dat is natuurlijk waar een camper zich bij uitstek voor leent. Eigenlijk is het ook wel handig om even na te denken over hoe de camper is uitgerust en wat er eventueel nog ontbreekt. Als je al precies weet wat voor reis je wilt gaan maken dan is het nog makkelijker te checken of je alle benodigde camper spullen hebt.

De juist camper spullen

Vanzelfsprekend zijn er altijd een aantal basis camper spullen die eigenlijk alle campers wel moeten hebben, denk aan goede sloten voor zowel deuren als ramen. Niets zo vervelend als terugkomen van sightseeing en je camper is er niet meer. Ook voor camperbussen zijn er goede systemen te verkrijgen. Voor het onderhoud van je camper zijn er ook allerlei camper spullen te verkrijgen, bijvoorbeeld een bandenspanningsmeter, zodat je ervoor kan zorgen dat je camper in topconditie blijft. Naast deze zaken is veiligheid in en om de camper belangrijk, de meeste mensen gebruiken nog een gasfles. Dat kan veel risico met zich meebrengen als hier niet goed mee omgegaan wordt. Natuurlijk zijn ook hiervoor een aantal handige zaken voor te verkrijgen zoals een gasmeter of een drukregelaar bijvoorbeeld.

Comfort en gezelligheid

Een beetje gezelligheid en comfort in de camper is ook wel fijn, er zijn diverse camper spullen te verkrijgen die het comfort vergroten en tegelijkertijd het interieur van de camper een beetje aanpassen. Zoals bijvoorbeeld stoelhoezen, cabinematten en een absolute must: het horgordijn. Want muggen en vliegen zijn overal. Warm weer is heerlijk natuurlijk maar niet als je camper de hele dag in de brandende zon staat en het binnen meer weg heeft van een sauna. Je kan overwegen om raamisolatie aan te schaffen, er is basis isolatie maar ook isolatie dat geschikt is voor 4 seizoenen. Handig als je wellicht wilt winterkamperen. De isolatie kan je ook uitbreiden met vloerplaatisolatie of algehele isolatie. Heb je geen overdekte stalling voor de camper dan is het aan te raden een beschermhoes aan te schaffen. Dat komt de levensduur zeker ten goede.

Handige extra’s

Net te missen zijn oprijblokken, die zet je onder je voorwielen nadat je geparkeerd hebt en dan gaat je camper er niet zonder jou vandoor. Voor de fietsliefhebbers; er zijn diverse fietsendragers en bijbehorende fietsenhoezen erg handig. Last but not least is er het chemisch toilet. Fijn om toch te hebben ook al is het lang niet overal nodig. Dit toilet behoeft natuurlijk wel een andere zorg dat het toilet in huis. Denk dus aan de camper spullen en reinigingsmiddelen hiervoor. Na al deze praktische zaken kan de reis bijna beginnen. Is de keuken ingericht? En is er gedacht aan handige stoeltjes en wellicht een tafel voor buiten? Er is veel keuze in lichtgewicht en opklapbaar campingmeubilair, er is overigens ook opklapbaar servies en een winderpan die dient als oven. Die kan gewoon op het fornuis gezet worden en dan kan er toch nog een lekkere cake gebakken worden of een hartige taart.

 

https://www.camperpassie.nl/camper-spullen