Alles op Reis
Image default
Modellen

Reizen in je uppie blijkt veel mensen aan te spreken

Reizen in je uppie blijkt veel mensen aan te spreken 

Wie single is en op reis wil, kan kiezen om er helemaal alleen op uit te gaan, maar kan zich ook aansluiten bij een groep van gelijkgestemden. Het blijkt enorm populair. 

Soms moet je er even een drempel voor over, maar in je eentje op reis gaan kan heel bevrijdend zijn. Je hoeft met niemand rekening te houden, kunt gaan en staan waar je wilt en volgens reizigers die het al eerder deden ontmoet je veel sneller interessante mensen. 

Jonge mensen kiezen er vaak voor om met een rugtas op reis te gaan naar verre bestemmingen waar ze niet de enige single reiziger blijken te zijn. Op die manier zijn contacten snel gelegd en krijgt eenzaamheid geen kans. De keuze om samen verder te reizen is dan aan henzelf. De een vindt dat geweldig leuk, een ander kiest er toch voor om in z’n uppie verder zijn weg te gaan. 

Georganiseerde groepsreis steeds populairder

Een georganiseerde groepsreis is natuurlijk ook een optie. Dan boek je weliswaar in je eentje een vakantie, maar reis je met een groep. Dat moet je willen, maar het blijkt enorm populair. Niet alleen bij alleenstaande ouderen, maar ook onder jonge mensen die de schooltas heren inruilen voor eenpersoons koffer en kiezen voor een reis met gelijkgestemden. 

Twee jaar geleden meldde de ANVR, de brancheorganisatie van de reiswereld, dat er een flinke groei zit in het aantal groepsreizen. Er blijkt een grote behoefte aan. Volgens een woordvoerster is het negatieve imago van altijd met de groep zijn en geen moment vrij, er wel vanaf. 

Er is een scala aan dit soort groepsreizen voorhanden. Niet alleen voor singles in het algemeen maar ook voor bijvoorbeeld mensen die houden van wandelen, liefhebbers van yoga, of reizigers die zich willen verdiepen in spiritualiteit. Er zijn ook reizen specifiek voor mensen met een laag inkomen, of examenreizen voor scholieren. De gezamenlijke interesse bepaalt de groep. 

 

Het beste van twee werelden

Het blijkt dat veel mensen een avontuurlijke vakantie wel zien zitten, maar dat liever niet in hun eentje ervaren. Met een groep voelt dat veiliger. Dan ga je in je eentje met een groep op vakantie. Het beste van twee werelden. 

De toename van eenoudergezinnen draagt ook bij aan het groeiend aantal solo reizen, waarbij je -eenmaal op de camping- bij elkaar op een veldje komt te staan. Een andere populaire reis is de outdoorvakantie. Die worden eveneens vaak door eenlingen geboekt, om vervolgens als groep de natuur in te gaan.  Sportieve Kipling tas op de rug en de bergen in, de kust langs of de bossen door. 

Zeer in trek: schrijfvakanties

Ook zeer in trek: schrijfvakanties of -retraites. Mensen gaan in hun eentje naar een fraaie locatie om daar te werken aan hun schrijfkwaliteiten of eindelijk dat boek op poten te zetten. Ze krijgen feedback van een docent, coach of hun mede-vakantiegangers. Zo’n groep bestaat uit heel verschillende mensen, maar ze vinden elkaar in het schrijven. Naast schrijfvakanties, worden er op deze wijze ook schilder- en andere creatieve vakanties georganiseerd. Dat bevalt veel mensen prima in hun eentje.