Alles op Reis
Image default
Anders

Shampoo zonder siliconen: is jouw haarroutine in evenwicht?

Net zoals een goede gezichtsreiniger de basis is van een goede huidverzorgingsroutine, is een perfect uitgebalanceerde shampoo essentieel voor de verzorging van je lokken.

De laatste tijd is er veel discussie over de ingrediënten in shampoos en hoe die de uiteindelijke conditie van het haar beïnvloeden. Een ingrediënt dat vaak wordt genoemd is silicone.

Deze synthetische polymeer wordt algemeen gebruikt in diverse haarproducten omdat hij het haar kan smeren en verzachten. Het omhult het haar, creëert een water/lucht barrière, helpt pluis te voorkomen en maakt het haar zachter.

Deze coating laat het haar ook glad aanvoelen, waardoor het gemakkelijker te kammen is, en geeft het een ongelooflijke glans. Hoewel het een zeer nuttig en doeltreffend ingrediënt is, kan het zich ophopen in de lokken als het niet goed wordt verwijderd.

Zoek balans in je haarroutine

Als je een meer natuurlijke schoonheidsroutine wilt, is het belangrijk om een shampoo zonder siliconen te kiezen.

Als je jouw haar wast met een product dat siliconen bevat, zet dit ingrediënt zich af op de lokken. Het resultaat is dat je haar nooit echt schoon aanvoelt – de ophoping creëert een residu dat voelbaar is wanneer je je handen door je haar haalt.

Daarom zijn alle biologische shampoos samengesteld zonder siliconen. Door de siliconenlaag te verwijderen, werken behandelingsproducten en conditioners beter en wordt het haar beschermd en hersteld.

Voordelen van siliconenvrije shampoo

Biologische shampoos zijn samengesteld zonder siliconen. Door de siliconenlaag te verwijderen, werken verzorgingsproducten en conditioners beter en worden de lokken beschermd en hersteld.

Aangezien dit product alle onzuiverheden uit het haar verwijdert, fungeert het ook als shampoo tegen roos en zorgt het voor een complete en volledig natuurlijke reiniging.

Voor zijdezacht haar moet je natuurlijke producten in je haarverzorgingsroutine opnemen. Ze creëren een perfect uitgebalanceerd systeem dat je haar weer tot leven brengt!