Alles op Reis
Image default
Reizen

Last minute naar Turkije? 3 gouden tips!

De zomer is weer begonnen en dat betekent ook dat de meeste mensen reikhalzend uitkijken naar hun vakantie. Zeker nu de coronamaatregelen overal flink versoepeld zijn en zelfs nog maar nauwelijks effect hebben op het dagelijkse leven. Na twee jaar zijn we echt toe aan een fijne vakantie. Maar wat als je nog geen vakantie geboekt hebt? Maar je stiekem toch wel dolgraag naar jouw favoriete vakantieland Turkije wil gaan deze zomer? Geen probleem! Want juist nu liggen er enkele pareltjes voor het grijpen. Last minute naar Turkije biedt namelijk tal van voordelen. Maar dan moet je uiteraard wel weten waar je op moet letten. Daarom drie gouden tips om je op weg te helpen.

1.      Oriënteer je in de verschillende badplaatsen

Mooie badplaatsen Turkije zijn in overvloed te vinden. De meeste Nederlandse toeristen zullen beperken tot deze badplaatsen om heerlijk van de Turkse zon en gastvrijheid te genieten. Er zijn ongelooflijk veel mooie badplaatsen in Turkije te vinden. Hoewel je met een last minute meestal kiest voor de laatste plekjes in hotels en andere accommodaties, betekent dit natuurlijk niet dat je met alles akkoord moet gaan. Want geloof ons, ook last minute zijn er nog genoeg plekken waar je uit kunt kiezen. Oriënteer je daarom eerst in deze verschillende badplaatsen.

Ook goed om te kijken hoe ver deze badplaats gelegen is van het vliegveld. Vlieg je naar Antalya? Dan is Lara bijvoorbeeld heel dichtbij. Soms komt het echter voor dat je uren moet rijden om op de plaats van bestemming te komen. Zeker met jonge kinderen is dat geen aanrader. De afstand vanaf het vliegveld moet daarom zeker meegenomen worden in je uiteindelijke beslissing.

2.       Wees zo flexibel mogelijk

Een last minute gaat eigenlijk altijd om de allerlaatste plekjes die een accommodatie of vliegtuigmaatschappij niet gevuld krijgt of die op het laatste moment zijn afgezegd. Een last minute kan heel voordelig zijn als jij ook zo flexibel mogelijk bent. Wanneer je heel flexibel kan zijn (bijvoorbeeld omdat je je werk overal kunt uitvoeren of voorlopig vrij bent van het werk), kan je er wellicht zelfs voor kiezen om al over drie dagen te vertrekken. In dat geval ben je vrijwel altijd enorm goedkoop uit en is er ook eigenlijk altijd wel ergens een plekje te vinden.

Wees je er wel van bewust dat het hoogseizoen er aan komt en er na corona wel héél veel boekingen zijn geweest. Daarom is een echte last minute waarbij je gokt dat je over enkele dagen al kunt vertrekken niet altijd beschikbaar. Als je geen ongewenste verrassingen wilt ervaren, is het dan ook beter om nu al te kijken wat er nog beschikbaar is en hier rekening mee te houden. Zo ben je alsnog goedkoper uit dan wanneer je ruim van tevoren had geboekt en ben je in elk geval verzekerd van een fijne vakantie in Turkije deze zomer.

3.      Neem de recensies goed door

Een last minute boeken betekent natuurlijk niet dat je in moet leveren op kwaliteit. Juist in landen als Turkije wil je over een kwalitatieve accommodatie beschikken. Zo ben je zeker van goed eten en voldoende hulp mocht er iets misgaan. Lees daarom zorgvuldig de recensies van iedere accommodaties. Laat goedkoop geen duurkoop zijn door een slechte vakantie te genieten. Een goede accommodatie is goud waard.