Alles op Reis
Image default
Anders

De zorgeloze en comfortabele schoolreisjes van nu

De periode na de meivakantie is het meest populaire seizoen om schoolreisjes in te organiseren. Met touringcars vol kinderen trekken scholen massaal richting pretparken, kampeerplaatsen en musea in binnen- en buitenland. Het organiseren van dergelijke reisjes kan een redelijke uitdaging zijn wat betreft reisdatum, het kiezen van een bestemming en het vervoeren van grote groepen kinderen van verschillende leeftijden. Gelukkig hoeft het niet zo ingewikkeld te zijn als het lijkt; zeker niet als het touringcarbedrijf een schoolreisje van begin tot eind kan regelen!

 

Schoolreisjes naar het buitenland steeds populairder

Het kan lastig zijn om een bestemming te vinden die leuk, leerzaam en origineel is. Daarom kiezen scholen er steeds vaker voor om hun reis door te zetten naar het buitenland. Met name voor oudere doelgroepen is dit interessant. Voor deze reizen is het huren van een touringcar een zeer aantrekkelijke optie, omdat scholen niet in de knoop raken met het buitenlandse openbare vervoer of het overzicht verliezen op de reizende leerlingen.

Bij het huren van een touringcar voor schoolreisjes naar het buitenland, houd in gedachten dat het mogelijk is om bij sommige aanbieders voor een compleet verzorgd arrangement te kiezen. Dit maakt de organisatie van schoolreisjes een stuk makkelijker!

 

Schoolreisjes op kortere afstand

Binnenlandse schoolreisjes zijn echter ook nog altijd erg gewild, voornamelijk op basisscholen en onder de ouders of verzorgers van de kinderen. Dit komt met name omdat klassen steeds jonger op schoolreisjes gaan, waardoor het zeer aantrekkelijk is om er een dagje op uit te trekken naar een pretpark of een speeltuin in de regio. Om zo’n reis zo veilig mogelijk te laten verlopen, is het huren van een touringcar de meest veilige en makkelijke optie.

De meeste touringcars bestaan tegenwoordig in verschillende maten met een variërend aantal stoelen en zijn ingericht op volledige veiligheid en comfort. Zo zijn alle stoelen uitgerust met een gordel en de ramen zijn gemaakt van dubbel glas. Met deze veiligheidsgarantie hoeven scholen zich geen zorgen te maken over het maken van een ingewikkeld auto schema en kunnen ouders hun (jonge) kinderen gerust op schoolreisjes laten gaan.