Alles op Reis
Image default
Reizen

De Griekse eilanden op een rij: maar hoe maak je een keuze?

Griekenland behoort tot één van de meest favoriete vakantielanden in Europa. De prachtige eilanden, het mooie weer, de knusse dorpjes, de gastvrijheid en bovenal het heerlijke vakantiegevoel maakt dit land niet voor niets één van de meest favoriete bestemmingen voor Nederlandse toeristen. Toch zijn er ook nog genoeg vakantiegangers die geen idee hebben wat ze in Griekenland kunnen vinden. Bovendien kan zelfs de meest frequente vakantieganger in Griekenland iedere keer nog nieuwe dingen ontdekken. Met haar talrijke eilanden, bijzondere cultuur en rijke natuur is er altijd wel iets nieuws te beleven.

Er zijn wel honderden eilandjes die bij Griekenland horen. Slechts een paar zijn het meest favoriet bij de toeristen. Maar ook dan blijft er nog een flinke lijst over. Wil jij dit jaar ook een vakantie boeken naar Griekenland? Maar heb je geen idee hoe je een keuze maakt tussen deze mooie Griekse eilanden? Lees dan snel verder.

Kreta: het eiland voor jong en oud

Kreta is een bijzonder populair eiland in Griekenland. En zeker niet zonder reden. Op dit eiland is namelijk voor iedereen wel wat te vinden. Jong en oud kan hier plezier beleven. De jongere generatie kan hier heerlijk losgaan en de oudere generatie kan haar hart ophalen in de rijke natuur. Er is genoeg te vinden voor een fantastische vakantie. Ook zijn er enkele bijzondere strandjes te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het roze zandstrand in Elafonissi.

Zakynthos: hét grootste eiland

Van Zakynthos heb je vast al wel eens gehoord. Dit is het grootste eiland van Griekenland en hier valt dan ook genoeg te beleven. Dit eiland is met name geschikt voor de wat langere vakanties. Door de grootte van het eiland is het wel prettig om ook een auto te huren. Op die manier kun je eenvoudiger plaatsjes bezoeken en de wat meer afgelegen strandjes vinden. Zakynthos is met name geschikt voor de mensen die dol zijn op bewegen en het beleven van avonturen. Ga bijvoorbeeld snorkelen en ontdek het onderwaterleven in Griekenland of maak een bijzondere wandeling door de Griekse natuur. Je zal je geen moment vervelen.

Santorini: ideaal voor stelletjes

Ben je op zoek naar wat extra romantiek? Bijvoorbeeld omdat dit jullie eerste vakantie als stel is of omdat jullie op huwelijksreis gaan? Dan is Santorini uitstekend geschikt. Dit behoort tot één van de kleinste eilanden bij Griekenland en is tevens ook het meest romantisch. Dit eiland onderscheidt zich door de talrijke witte huisjes, luxe hotels en uitgerekte stranden. Houd er wel rekening mee dat de prijzen op dit eiland wel een stukje hoger liggen dan bij andere eilanden. Hoewel je buiten het hoogseizoen nog voor een redelijk betaalbare prijs kunt boeken.

Rhodos: eilandhoppen maar!

Op zoek naar een uitdagende vakantie waarbij je binnen enkele dagen heel veel van de Griekse omgeving kunt zien? Ben je niet iemand die dagen aan één stuk op het strand of langs het zwembad kunt zitten? Dan is een vakantie naar Rhodos een prima keuze. Dit is namelijk een fantastisch eiland als je graag wilt eilandhoppen naar de andere Griekse eilanden. Zo kun je tijdens je vakantie niet alleen kennismaken met wat dit eiland te bieden heeft, maar ook een dag een bezoekje brengen aan Kos of een ander eiland. Volop keus om nóg meer uit je vakantie te halen.