Alles op Reis
Image default
Reizen

De beste Italiaanse eilanden om te bezoeken met een huurauto van Autoitaly.nl

Wie wil niet het prachtige land Italië bezoeken? Het is een van de mooiste landen ter wereld. Beroemd om zijn vele historische bezienswaardigheden, heerlijke eten, ongelooflijke cultuur, mooie pittoreske kleine steden en het verbazingwekkende platteland en kustlijn. De vele bezienswaardigheden van Italië blijven ongeëvenaard. Maar terwijl iedereen de archeologische monumenten van Italië kent, weten niet velen dat er meer dan 400 prachtige eilanden in Italië zijn. De eilanden Sardinië en Capri zijn zo beroemd dat toeristen van over de hele wereld er naartoe trekken om te ontspannen en tot rust te komen. Er zijn ook veel andere eilanden die meer afgezonderd en onbekend zijn maar die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken.

De grootste vraag die je je zal stellen is hoe je van het ene eiland naar het andere moet reizen.  De beste manier om over de eilanden in Italië te reizen is door een auto te huren en de huurauto gewoon mee te nemen aan boord van een veerboot naar het volgende eiland. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Italië en je kan de autoverhuurdiensten van de toonaangevende bedrijven vergelijken op verschillende websites. Je kan ook je hotel vragen om een auto te huren of een vergelijking te maken van de autoverhuurdiensten. Op deze manier zal er een goedkope huurauto voor je klaar staan zodra je aankomt in Italië.

Hieronder vind je de mooiste eilanden in Italië die je kan bezoeken.

  1. Sardinia

Het eiland Sardinië is beroemd om zijn eten. De rijke Italiaanse cultuur hier heeft zijn eigen aantrekkingskracht. Sardinië, of Sardegna, ligt te midden van de Middellandse Zee aan de noordoostelijke kant van Italië. De meest populaire bestemming op het eiland is de Costa Smeralda of de smaragdkust. Dit is een enclave waar de rijken en beroemdheden van over de hele wereld bijeenkomen. Het eiland is de perfecte bestemming voor plezier en feestjes.

Je vindt hier ook de Gola di Gorropu, het grootste ravijn van Europa. Su Nuraxi di Barumini is een verdedigingsmonument dat dateert uit het tweede millennium voor Christus en vandaag de dag is het een UNESCO-beschermde plaats. De duinen van Piscinas zijn een verplichte bezienswaardigheid, aangezien sommige duinen meer dan 60 meter hoog kunnen worden.

  1. Pantelleria

Pantelleria is een klein vulkanisch eiland ten zuidwesten van Sicilië. Het eiland is al lang een favoriete bestemming voor teruggetrokken beroemdheden als Sting, Giorgio Armani en Truman Capote. De aantrekkingskracht van het ongelooflijk turquoise water, gecompenseerd door een ruige kustlijn bezaaid met grillige lava-rotsformaties, lijkt onwerkelijk. En van dit alles kan je genieten terwijl je ontspant op het strand.

Er zijn vele oude ruïnes, historische architectuur en zelfs de iconische witgekalkte huizen uit lavastenen zijn een bezienswaardigheid die je niet wil missen. Dit type huis van lavasteen wordt Dammusi genoemd en veel van hen zijn vandaag de dag omgetoverd tot luxe villa’s. Pantelleria is het ideale eiland voor wie de drukte wil vermijden maar toch wil genieten van het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee.

  1. Capri

Capri, gelegen in de baai van Napels, is een andere prachtige eilandbestemming in Italië. In de loop der jaren heeft Capri een reputatie opgebouwd als het zomerverblijf voor de rijken en beroemdheden. Toch is het eiland, met zijn rijke cultuur en overvloed aan natuurlijke schoonheid, een belangrijke attractie voor allerlei bezoekers. De topattractie hier is de spectaculaire Blauwe Grot, of de Grotta Azzurra, het mooiste netwerk van zeegrotten in een prachtige turquoise kleur. Deze zeegrotten zijn een wereldwijde attractie die je moet bezoeken als je in Capri bent.