Alles op Reis
Image default
Reizen

Andorra is een schitterend ministaatje in de Pyreneeën.

Andorra, gelegen tussen Spanje en Frankrijk,

is een pittoresk ministaatje vol culturele bezienswaardigheden en serene bergdorpjes. Of u nu op zoek bent naar een buitenavontuur of een wintersportvakantie, deze verborgen parel heeft iedereen iets te bieden! Van wandelpaden door het ongerepte natuurschoon tot het grootste winterresort van Zuid-Europa in Grandvalira – waar skifanaten 210 kilometer aan pistes vinden die tot 2800 meter boven de zeespiegel uitsteken, terwijl ze zich koesteren in 300 zonnige dagen per jaar.

Duik in het adembenemende landschap van Canillo,

het kroonjuweel van Andorra, gelegen tussen majestueuze bergketens. Voor wie op zoek is naar een idyllisch uitje met een serene sfeer en fantastische buitenavonturen, zal dit moderne alpendorp je zeker in verwondering achterlaten.
Kampeerders hoeven zich ook geen zorgen te maken, want er zijn hier twee campings!
Of u nu net begint of al een pro bent – iedereen kan zijn hart ophalen in El Tarter, waar de blauwe pistes geschikt zijn voor beginners, terwijl de echte crack-skiërs op dit terrein een waar paradijs zullen vinden.

Elk jaar bezoeken bijna 9 miljoen mensen Andorra

vanwege de onovertroffen belastingvrije status en de eindeloze recreatiemogelijkheden, zowel in de zomer als in de winter. Het is geen wonder dat het land zoveel fanatieke skifanaten en trekkers telt – met schilderachtige berguitzichten die hen naar voren lokken! Voor de meeste inwoners van dit schilderachtige land speelt het toerisme echter een grote rol in hun levensonderhoud.

De lente

brengt een bruisende energie naar Andorra, met de traditionele shalomconcerten die de festiviteiten inluiden. Met Pasen en de daaropvolgende dagen vullen de straten zich met melodieuze stemmen die het lentelied bezingen. Ondertussen komen bij oude heiligdommen in het hele land honderden mensen samen voor belangrijke vieringen die hen dichter bij elkaar brengen als één gemeenschap. In juni wordt het nog grootser gevierd.

Het zomerseizoen

leeft met de vrolijkheid van traditionele feesten! Dorpsbewoners komen jaarlijks samen in parochies om de wake van St. John en St. Peter te vieren, waarbij ze hun berghellingen verlichten met bakens van vreugde terwijl ze samen van de hellingen afdalen – gevolgd door levendige festivals in juli en augustus met als hoogtepunt het feest van St. Mary aan het einde van de maand. Vier de traditie terwijl vrienden samenkomen voor spelletjes, amusement en feesten.

 

 

https://www.vakantieroute.nl/