Alles op Reis
Image default
Reizen

4 plekken die je niet mag missen in Vietnam

Vietnam is een prachtig land met veel variatie. Om alle highlights te kunnen zien heb je minstens een maand nodig. Heb je niet zolang de tijd? Zorg dan in ieder geval dat je de volgende 4 plekken in Vietnam niet mist!

1.      Ha Giang

Ben je een beetje avontuurlijk? Dan mag je de Ha Giang loop zeker niet missen. Deze 4-daagse scooterloop in het noorden van Vietnam is namelijk geweldig. Je rijdt door de meest indrukwekkende landschappen en slaapt bij de locals thuis. Een ervaring om nooit te vergeten! Ben je niet zo’n held op de scooter, dan kun je ook achterop bij een zogenaamde easyrider. Ook zijn er mogelijkheden om de tour met de auto te doen, maar dit is natuurlijk wel een stuk minder avontuurlijk.

2.      Halong Bay

Halong Bay is weer totaal anders dan Ha Giang, maar zeker niet minder mooi. In deze prachtige baai rijzen bijzonder gevormde rotsen uit het felblauwe water. Een meerdaagse cruise door Halong Bay is echt een must-do als je naar Vietnam gaat. Je komt dan langs onbewoonde eilanden, iconische vissersdorpjes en schitterende uitzichtpunten.

3.      Ninh Binh

Ninh Binh wordt ook wel het Halong Bay van het binnenland genoemd; en terecht! Ook hier heb je bijzonder gevormde rotsen die een prachtig landschap vormen. Je kunt hier door het prachtige landschap wandelen of een boottocht doen over een van de rivieren.

4.      Hoi An

Hoi An is weer een heel andere plek. Dit stadje wordt ook wel de ‘city of lanterns’ genoemd. De plaats hangt namelijk helemaal vol met lantaarns, supergezellig als het donker wordt! Het is een van de weinige steden in Vietnam die niet is verwoest door de oorlog. Hierdoor is de oude charme bewaard gebleven.

 

Van plan om naar Vietnam te gaan? In de Reisroute Vietnam vind je nog veel meer mooie plekken in Vietnam.

https://reisdroom.nl/