Alles op Reis
Image default
Buitenshuis

Letsels tijdens de vakantie

Op vakantie gebeuren er maar al te vaak ongelukken. Typische gebeurtenissen die persoonlijk letsel veroorzaken bij vakantiegangers en resulteren in claims voor vakantieletsel, zijn onder meer betrokken raken bij een auto-ongeluk terwijl je onderweg bent. Letsel opgelopen als gevolg van een gebrekkige of gevaarlijke situatie in je logeer- of vakantiecomplex komt ook vaak voor. Denk hierbij aan een val in een zwembad of sauna of bijvoorbeeld een blessure oplopen tijdens deelname aan een trip of dagtocht. Ook kun je gewond raken als gevolg van ondeugdelijk meubilair zoals ligstoelen of veldbedden of een voedselvergiftiging oplopen in het restaurant van je hotel door onvoldoende sanitaire voorzieningen. Tijdens een vakantie doen zich veel meer van dit soort problemen voor, dus het is het beste om te weten wat je moet doen als het je overkomt.

Hoe kun je een persoonlijk letsel claimen

Vooral tijdens vakanties is het erg stressvol dat er ongelukken gebeuren. De belangrijkste tip bij letselschade claimen is het verzamelen van bewijsmateriaal dat kan worden gebruikt om te bepalen wie het ongeval heeft veroorzaakt en de omvang van de schade. Je moet ook een lijst maken van alles wat er na het ongeval of voorval is gebeurd, waarbij je kopieën bewaart van onder meer medische rekeningen of gederfde inkomsten en onkosten. Ook handig zijn de namen en contactgegevens van eventuele getuigen, en indien van toepassing, een kopie van het politierapport. Vertel dan tegen de personen om wie het gaat dat je van plan bent een claim in te dienen voor je verwondingen en materiële schade. Houd er rekening mee dat er in andere landen wel andere regels gelden en dat die bepalend zijn!

Termijn bij het aansprakelijk stellen

Het afwikkelen van een letselschadeclaim kan lang duren en als je je claim niet op tijd indient, kun je volledig pech hebben als het gaat om het ontvangen van een vergoeding. Er zijn vaak verjaringstermijnen die de maximale tijd specificeren die je hebt om een ​​claim voor persoonlijk letsel in te dienen, dus als je deze deadline mist, kan het zijn dat je geen schadevergoeding meer kunt claimen. Vraag advies aan B&O letselschade over je soort claim om er zeker van te zijn dat je de deadline niet mist.