Alles op Reis
Image default
Buitenshuis

9 romantische tips voor Valentijnsdag

Op valentijnsdag wil je natuurlijk iets leuks doen met je geliefde. Nu valt deze dag dit jaar op een vrijdag maar gelukkig kun je ook best op zaterdag of zondag iets leuks gaan plannen. Eigenlijk is het jammer dat we maar eens per jaar extra stil staan bij de liefde, dat mag dan ook best vaker vinden jullie ook niet? Lees gauw verder en laat je inspireren door deze leuke tips en uitjes.

 

Dagje dierentuin

Tussen de dieren hoef je je nooit te vervelen. Ga maar eens bij de apen kijken en je snapt wat ik bedoel. Niet alleen is het een gezellig dagje weg maar het is ook nog eens erg leerzaam. Je kan er mooie foto’s maken van de dieren en van elkaar, lekker een hapje eten en tussen de souvenirs snuffelen.

Tip: Op Valentijnsdag krijg je in Dierenpark Emmen korting op de entreeprijs. Voor slechts 30 euro mag je met z’n tweetjes naar binnen, dat is 14 euro korting.

 

Paris, the city of love..

Verras je Valentijn met een romantische citytrip naar Parijs. Natuurlijk heb je een lekker ontbijtje met echte Franse croissants meegenomen, om alvast in de stemming te komen. Zodra de winkels opengaan staan jullie midden in Parijs. Flaneer over de boulevards, beklim de Eiffeltoren, lunch als een echte Parijzenaar en vergeet niet om een doosje macarons voor thuis mee te nemen.

Tip: NS Hispeed heeft rond Valentijnsdag leuke aanbiedingen voor een dagje Parijs. Wil je langer blijven? Boek dan ook eenvoudig een hotelkamer in la Paris!

 

Uitwaaien aan zee

Een dagje naar strand of zee samen is natuurlijk heel romantisch. Niet alleen in de zomer maar ook in februari, zorg alleen wel dat je je lekker warm aankleed! De koude wind is juist heel gezond voor je en na een wandeling kunnen jullie samen warm worden bij een koffiehuisje door een kop warme chocolademelk te gaan drinken.

Tip: Woon je niet in de buurt van het strand? Maak een mooie wandeling langs een rivier, meer of kanaal. Of zoek de beschutting van het bos op!

 

Cocktails en comedy

Vier je Valentijnsdag in hartje Amsterdam in het gezelschap van Boom Chicago. Je begint deze avond op het Leidseplein bij de Chicago Social Club, geniet hier van heerlijk eten en een lekkere cocktail. Daarna kan de comedyshow beginnen, een avond vol improvisatie, sensatie en muziek.

 

Samen paardrijden

Wat ook erg leuk is, is om samen een privéles paardrijden te nemen bij een manege in jouw omgeving. Misschien is het mogelijk om een buitenrit te maken als je wat meer ervaring hebt met rijden, dat is natuurlijk nog veel leuker. Samen (met een begeleider) draaf je over de hei, terwijl je elkaar verliefde blikken toewerpt.

Tip: Niet zo’n held op de paardenrug? Regel een rondrit in een paardenkoets, bijvoorbeeld door je eigen woonplaats of door Amsterdam. Bijna net zo romantisch als zelf paardrijden.

 

Op wintersport in eigen land

De Uithof is een veelzijdig entertainmentcentrum, zo vind je hier een overdekte schaatsbaan, kartbaan, lasergame en actieve games voor teambuilding activiteiten. Maar samen met jouw valentijn zoek jij ongetwijfeld de sneeuw op, je vindt hier namelijk ook een complete sneeuwbaan. Ski’s en snowboards zijn gewoon te huur, hier hoef je dus niet mee te sjouwen als je na het sneeuwen bijvoorbeeld nog lekker samen uit eten gaat. Neem samen een lesje of leer elkaar de fijne kneepjes op de sneeuwbaan. Romantischer kun je het bijna niet hebben! Ben je niet zo’n sneeuwfan? Dan is een middagje op het ijs ook erg leuk, bind de schaatsen onder en hou elkaar goed vast om overeind te blijven.

 

Samen griezelen

Een dagje griezelen is een erg goed excuus om je aan elkaar vast te klampen op al die spannende momenten in de Amsterdam Dungeon. Hier ontdek je verschrikkelijke delen van de Nederlandse en Amsterdamse geschiedenis. Zo beleef je de periode waarin de Pest het land beving. Maak kennis met de scheepslui van de VOC bij wie ziekte en dood aan de orde van de dag was. Neem een kijkje in de martelwerkkamer en wees live getuige van een heksenexcecutie.

Tip: Vind je de Amsterdam Dungeon een beetje té griezelig? Het ligt vlakbij Madame Tussauds en het is mogelijk om een combinatieticket te boeken.

 

Relaxen in de sauna

Trakteer je geliefde op een dagje in de spa. Samen lekker opwarmen en relaxen. Maak er een complete dag uit van, inclusief een uitgebreide lunch, een dutje en een massage met heerlijke massage olie. Zo verlaten jullie compleet ontspannen de spa, klaar voor een gezellige avond met z’n tweetjes.

Tip: Bij Thermae 2000 profiteer je nu van 10 euro korting op de entreeprijs. Blijft er meer geld over voor een romantisch diner!

 

Woonkamerpicknick

Picknicken is altijd romantisch. Lekker in het zonnetje op een kleedje, flesje wijn erbij, stokbroodje.. Helaas valt Valentijnsdag in februari, waardoor een picknick in het park waarschijnlijk een koude bedoening wordt. Om het toch gezellig te maken met zijn tweetjes, organiseer je gewoon een picknick in de woonkamer! Schuif de meubels aan de kant, leg een kleedje neer en haal alle hapjes en drankjes die jullie lekker vinden. Lichten uit, kaarsjes aan, gezellig muziekje op de achtergrond en voila: je eigen woonkamerpicknick is een feit!

Tip: Het is nog leuker om zelf alle hapjes voor de picknick te maken. Kies dan wel voor gerechten die makkelijk met je handen te eten zijn. Pizzapuntjes met hartjes van salami bijvoorbeeld…

Hopelijk heb je nu voldoende inspiratie voor een fantastische Valentijn. Nog meer tips, onder andere voor de voorbereiding, vind je op deze website. Wat zijn jouw plannen voor de meest romantische dag van het jaar?

https://ladykiller.nl/valentijn-cadeau-ideeen/