Alles op Reis
Image default
Buitenshuis

Je huis veilig houden wanneer je op vakantie bent

Als je niet thuis bent, is het belangrijk om te weten dat je huis veilig is. Je kunt meerdere dagen op vakantie gaan. Tijdens het reizen moet je ervoor zorgen dat je huis beveiligd is tegen inbraak en diefstal. Zo kun je je waardevolle spullen thuis laten en kun je met een gerust hart van je reis genieten. Er zijn veel manieren om je huis veilig en veilig te maken. Een van de meest effectieve manieren is door een deurbel met camera te installeren. Ook kun je de beveiliging verbeteren door een camerabeveiligingssysteem, inbraakalarm en slimme verlichting te installeren.

Slimme deurbel installeren

Een deurbel camera is een eenvoudige manier om te weten wanneer iemand bij je thuis is aangekomen. Het kan ook een geweldige manier zijn om ongewenste bezoekers af te schrikken. Slimme deurbellen kunnen zo worden ingesteld dat ze een melding sturen als er iemand aanbelt of op de deur klopt, zodat je kunt zien wie er is en kunt beslissen of je wilt beantwoorden. Ze hebben ook andere functies, zoals tweerichting audio, zodat je kunt spreken met iedereen die voor je deur staat, zelfs als ze niet fysiek aanbellen. Dit lijken misschien onnodige functies, maar ze kunnen van pas komen als je niet thuis bent en wilt weten wie er is.

Slimme beveiligingscamera’s installeren

Overweeg ook om slimme beveiligingscamera’s rond je huis te installeren als je van plan bent om je huis voor een lange periode te verlaten. Deze camera’s bieden vele functies, waaronder HD-opname- en nachtzicht mogelijkheden die handig zijn bij het bewaken van activiteiten rond je eigendom op elk moment van de dag. Je kunt waarschuwingen instellen op deze camera’s, zodat ze je op de hoogte stellen wanneer er iets gebeurt in bepaalde delen van je huis. Je kunt opnames ook op afstand bekijken op smartphones of computers.

Beveilig je deuren

De voor- en achterdeuren zijn meestal de meest kwetsbare punten van toegang tot een huis. Als je voor langere tijd weg bent, overweeg dan om nachtschoot op beide deuren te installeren. Als je je huis verlaat, zorg er dan voor dat je alle ramen en deuren op slot doet. Als er een garagedeuropener aan de muur is bevestigd, verwijder deze dan zodat deze niet kan worden gestolen of gemakkelijk kan worden gebruikt door een inbreker die probeert binnen te komen via een open raam of deur.

Inbraakalarm installeren

Zelfs als je niet lang weg bent, moet je toch overwegen om een ​​inbraakalarmsysteem of andere beveiligingsapparatuur te installeren. Deze apparaten waarschuwen de politie of buren als iemand probeert in te breken in je huis terwijl je weg bent. Dit kan vooral handig zijn als je in een buurt woont waar mensen elkaar goed kennen. De buurt zorgt voor elkaars huizen terwijl ze op vakantie zijn of de stad uit. Overweeg daarnaast om een ​​slim verlichtingssysteem te installeren. Je kunt het licht dus bedienen met de mobiele app. Je kunt de tijd instellen waarop het licht aan en uit gaat. Wanneer je terugkomt van een reis, kan je auto erg vuil zijn. Je moet hem dus wassen met een Kärcher hogedrukreiniger om al het vuil te verwijderen.