Alles op Reis
Image default
Anders

Beveilig je woning als je op reis gaat

Je gaat er lekker op uit. Maar vergeet niet je woning goed en veilig achter te laten.

Om het huis goed te beschermen tegen inbrekers, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Zo kun je de beveiliging opschroeven door middel van een alarmsysteem of camerabewaking, maar ook iets simpels zoals een goed veiligheidsslot in de deur kan een hoop inbrekers tegen houden. Nou is de volgende vraag natuurlijk: Wat is een goed slot om je woning goed te beveiligen. In dit artikel gaan we je vertellen wat een goed slot is en waar deze aan moet voldoen om voldoende de woning te beschermen tegen inbrekers.

Een goed slot op de deur

Met een goed slot doelen we al gauw op een cilinderslot. Wat is dat precies? Een slot waar een cilinder op zit en in zo’n cilinder bevinden zich allemaal klein onderdelen. Waaronder bijvoorbeeld ook kleine stiftjes. Om een cilinderslot te openen heb je een sleutel nodig. Dit is natuurlijk vaak zo bij sloten, maar dit moet een sleutel zijn die specifiek hoort bij dit slot. Daarnaast moet je ook letten op het keurmerk van het slot. De beste veiligheidssloten hebben het SKG 3* keurmerk. Dit alleen al betekent dat de cilindersloten beveiligd zijn tegen het kerntrekken, boren, kloppen en picken.

Cilindersloten met kerntrekbeveiliging

De populairste methode op dit moment die de inbrekers gebruiken heet namelijk kerntrekken. Dit houdt in dat de inbreker eenvoudig een slot uit de deur kan trekken of breken. Hij kan met een speciaal stuk gereedschap dan vervolgens die schroef er uit trekken en neemt daarmee de gehele cilinder mee. De stiftjes hebben dan helemaal geen nut en het slot is binnen no time geforceerd. Omdat dit zo makkelijk en snel kan, hebben inbrekers deze techniek helemaal eigen gemaakt en kunnen zij dus heel snel en makkelijk een deur open breken. Tenzij zij tegen cilindersloten aanlopen die gebruik maken van kerntrekbeveiliging. Deze beveiliging is er expliciet om deze techniek tegen te houden. Doordat de kern gemaakt wordt van gehard staal, kan de inbreker natuurlijk niet zomaar het veiligheidsslot open trekken. Hierdoor kiest hij er meestal sneller voor om de deur over te slaan. Hij gaat naar een deur die makkelijker open te breken is. Deze veiligheidssloten met kerntrekbeveiliging zijn dus de ideale manier om een inbreker te snel af te zijn. Je gaat dan met een gerust hart van huis weg en slaapt ’s nachts veel beter.

https://mc-cilinder.nl/veiligheidssloten/