Alles op Reis
Image default
Anders

Wilt u een nummerbord bestellen?

Nummerborden door de jaren heen

Misschien wist u het al; wanneer er een nieuwe auto wordt gemaakt krijgt die ook een eigen nummerbord. Doordat iedere auto een eigen nummerbord heeft kan de politie makkelijk opsporen wie de eigenaar is van een auto. Tegenwoordig hebben auto’s steeds meer vermogen vergeleken met honderd jaar geleden. Daarom is het steeds moeilijker geworden voor de politie om auto bestuurders tegen te houden bij overtredingen en fout gedrag op de weg. Het invoeren van kentekenplaten zorgde voor meer veiligheid en een betere handhaving. Via een kentekenplaat kan er snel gecheckt worden of de beheerder van desbetreffende auto een autoverzekering heeft. Dat is namelijk verplicht om te hebben. Al meer dan 100 jaar krijgen auto’s in Nederland een nummerbord. In het begin waren dit borden met een enkele cijfer. Later werd dit steeds meer uitgebreid met meer aantallen. Vanaf 1906 werden er ook letters toegevoegd het nummerbord. De borden kregen combinaties van cijfers en letters. Nou is het zo dat er geen unieke, ongebruikte nummerborden geproduceerd worden. De reden daarvoor is, u raadt het al, het is allemaal al een keer gebruikt. Sinds 2008 krijgen nieuwe auto’s een nummerbord met slechts 3 cijfers.

Laten drukken van een kentekenplaat

Wanneer u een kentekenplaat wilt laten drukken moet u rekening houden dat er officiële en onofficiële kentekenplaten zijn. Bij een erkende kentekenplaatfabrikant worden enkel officiële kentekenplaten gedrukt die op voertuigen gebruikt mogen worden. Een kentekenplaat op uw auto plaatsen dat niet officieel is, is strafbaar. Waarom zou u het dan laten maken? Het is vooral te gebruiken voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld bij tv-programma’s, videoclips of voor het plezier. Een nummerbord met uw eigen geboortedatum, hoe leuk klinkt dat? U kunt zo’n nummerbord bestellen bij Kentekenwinkel.

De kentekenplaathouder bevestigen aan de auto

Mocht u bijvoorbeeld reclame willen maken via uw voertuig, dan kunt u een kentekenplaathouder bevestigen als u dat nog niet heeft. Om dit te bevestigen heeft u kentekenplaat schroeven nodig. Als u het wel heeft kunt u beginnen. Nadat de houder is bevestigd aan de auto kunt u de kentekenplaat erin zetten. Er zijn meerdere manieren om dat te doen. In de meeste gevallen zult u het vastzetten met een kliksysteem. Het voordeel hiervan is dat er niet geboord hoeft te worden in de kentekenplaat.