Alles op Reis
Image default
Anders

4x de populairste interieur stijlen van dit moment

Trends, vaak worden ze geassocieerd met mode. Zo was het tien jaar geleden modieus om een rok onder een broek te dragen. Tegenwoordig zijn broeken met wijde pijpen, ook wel flair jeans genoemd, niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Deze veranderingen in smaak zijn niet alleen zichtbaar in de modewereld, Ook zijn er afgelopen eeuw al verschillende interieur stijlen gekomen en gegaan. In de jaren 40 en 50 werd er bijvoorbeeld veel plexiglas in het interieur verwerkt. In tegenstelling tot plexiglas in de jaren 40 en 50, was webbing in de jaren 80 in veel huiskamers zeer geliefd. Bij webbing wordt riet op een speciale manier gevlochten. Zo zien we in onze huidige tijd webbing vooral bij meubels zoals stoelen en tafels, die onderdeel zijn van de zogeheten bohemian stijl. Ben je door het lezen geïnteresseerd in welke interieur stijlen er in onze huidige tijd veelvuldig voorkomen, lees hieronder dan over welke stijlen er op dit moment populair zijn. Woonstylist Daudi werkt richt voor diverse huizen het interieur in. 

The Back-to-Basics Stijl 

Meubilair dat varieert van in kleur van roze naar blauw of niet- functionele meubels die wel leuk staan bij de inrichting van een huis. Onder The Back-to-Basics stijl zal dit niet zo snel voorkomen. Bij deze stijl staan neutrale kleuren zoals wit, bruin, donkerblauw en donkergroen centraal. Ook zal je in een huis dat is ingericht met deze stijl, niet zo snel meubels vinden die niks toevoegen aan een ruimte. Verder zien worden de meeste meubels die worden gebruikt voor deze stijl van natuurlijk materiaal gemaakt. Denk hierbij aan hout, beton en leer. 

The Back to Nature Stijl

In de natuur zijn brengt veel voorbeelden met zich mee. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat in de natuur zijn niet alleen zorgt dat iemand zich gelukkiger voelt, maar ook minder stress ervaart in iemands leven. Maar waarom zou je deze voordelen alleen buiten ervaren als dit ook binnen kan. Dit is waar de The Back to Nature stijl goed van pas komt. Door natuurlijke elementen zoals planten, hout of terracotta krijg je binnenhuis toch het gevoel dat je je in de natuur begeeft. Deze Terracotta kunnen we onder andere herkennen aan de bloempotten die we vaak in achtertuinen zien. De meeste bloempotten worden namelijk van deze klei gemaakt. 

Duurzaam Interieur

Duurzaamheid, betrekt allang niet meer eten of kleding. Ook interieur stijlen worden duurzaam. Bij duurzaam interieur is het vooral van belang dat de meubels die worden gebruikt lang mee moeten gaan. Daarboven moeten de meubels ook niet snel slijten milieuvriendelijk én grondstof besparend zijn. Enkele voorbeelden van duurzaamheid in Interieur is het inzetten van organische materialen zoals bamboe, glas en zelfs mangohout. Dit mangohout is een speciaal soort hout die meubels zowel een sterke als een stevige uitstraling geven.

Smart furniture

Smart furniture is een stijl die we in steeds meer ruimtes zullen zien. Dit soort furniture is smart omdat het niet alleen als meubilair functioneert. Zo bestaan er tegenwoordig banken die niet alleen zitcomfort op de bank aanbiedt, maar ook beschikken over bijvoorbeeld usb-laders aan de zijkanten van de bank om elektronische apparaten op te laden. Alhoewel dit soort banken minder populair zijn, lijken multifunctionele speakers al in het hart van veel consumenten te zijn gesloten. De functies van deze speakers variëren van muziek afspelen, tot het weer voorspellen. Tot slot, is het bij sommige meubels om die op afstand te controleren. Zo hebben we koelkasten en tv’s die met behulp van een smartphone te bedienen zijn.

 

https://daudiconcepts.nl/woonstylist-daudi-concepts/