Alles op Reis
Image default
Anders

Is dit Griekse eiland jouw volgende bestemming?

De warmte opzoeken kan op veel plekken en je hoeft daarvoor niet eens Europa uit. Op het Griekse eiland Zakynthos is het bijvoorbeeld voor het hoogseizoen al meer dan goed vertoeven in het zonnetje. Wil je meer dan alleen maar zon en strand, dan zijn er ook voldoende Zakynthos bezienswaardigheden te bewonderen. Cultuur, strand en zon komen samen op het kleine Griekse eiland. Het is dan ook razend populair onder toeristen. Wil je alles over Zakynthos stad weten? Klik dan op de link of lees nog even verder. Wij vertellen je over Zakynthos stad en de bezienswaardigheden op het eiland. 

 

Bezienswaardigheden Zakynthos

Zakynthos is vooral bekend om Shipwreck beach. Op dit strand ligt namelijk een scheepswrak uit 1892. Dat is een populaire toeristentrekpleister. Ditzelfde strand is omringd met rotsen en wat dat betreft een mooie plek om de natuur van Zakynthos te bewonderen.

Dan zijn er ook de Blue Caves, ofwel blauwe grotten. De grotten liggen direct aan de blauwe zee, vandaar de naam. Je kunt er met een bootje naartoe of ze van een afstand bekijken. Ook kun je snorkelen in de buurt van de grotten. Hoe dan ook levert dit je een prachtig uitzicht op. 

 

Zakynthos stad

Het eiland is niet groot, maar de stad is slechts een deel van het eiland. De stad is na een verwoesting in 1953 opnieuw opgebouwd en je ervaart er nu de authentieke, Griekse eilandcultuur van Zakynthos. In de stad vind je onder andere een kerk en meerdere pleinen die een bezoekje waard zijn. Datzelfde geldt voor Bochalis, een uitzichtpunt bij een kasteel in de stad. Geen stad is compleet zonder museum, dus voor dat stukje cultuur ben je hier ook op de juiste plek. Je hebt dus alle nodige facetten voor een goede vakantie als je kiest voor een vakantie naar Zakynthos.