Alles op Reis
Image default
Reizen

Rondreis door Japan: kom in de sfeer met deze terugkijktips!

Je wilt wel eens wat anders doen op vakantie dan aan een strand liggen luieren. Je voorkeur gaat ditmaal uit naar veel dingen zien en meemaken en interessante mensen ontmoeten. Het gaat er eindelijk van komen: je gaat op rondreis door Japan. Om in de sfeer te komen, hebben we een aantal terugkijktips voor je.

Rondreis door Japan

Japan, als je er nog nooit geweest bent blijft het een mysterie. Termen die je te binnen schieten zijn rijzende zon, sushi, vechtsporten, geisha’s en elektronica. Onderstaande tv-programma’s die werden opgenomen in de veelzijdige eilandengroep in de Grote Oceaan tonen aan dat je tijdens een rondreis Japan pas echt ontdekt. Maak alvast kennis met de bijzondere cultuur, bewonder het adembenemende landschap en duik in de veelbewogen geschiedenis.

Net als Bill Murray en Scarlett Johansson

De in totaal meer dan 6000 eilanden gaan je gegarandeerd verrassen tijdens deze roadtrip aan letterlijk en figuurlijk de andere kant van de wereld. Dat merk je aan al je zintuigen. De film Lost in Trainslation herinnert je eraan dat lang niet iedereen hier Engels spreekt. De filmtitel is een universele uitdrukking geworden, om aan te geven dat je er taal technisch niet uitkomt. Net als hoofdrolspelers Bill Murray en Scarlett Johansson zul je je daarom soms misschien ontheemd voelen, zeker buiten de grote steden, maar dat maakt je rondreis even spannend als avontuurlijk.

Hilarische Japanse roadtrip van Top Gear

Over roadtrip gesproken: het roemruchte trio van Top Gear testte de snelheid van het meest betrouwbare openbaar vervoer ter wereld in dit prachtige land. James May en Richard Hammond pakken de Shinkansen, de razendsnelle Kogeltrein, die hen van Hakui naar de berg Nokogiri brengt. Ze reizen ook een stuk per boot. Intussen pakt enfant terrible Jeremy Clarkson de auto, en is het de vraag wie als eerste arriveert. Top Gear was ooit een autoshow, maar leent zich in dit soort afleveringen meer als reisprogramma met de nodige hilariteit. Er worden veel bijzondere aspecten van Japan getoond: zo bevind je je ook op culinair gebied in een totaal andere wereld.

Seizoen 10 van Wie is de Mol?

Ook avontuurlijk is het tiende seizoen van Wie is de Mol?, waarin de deelnemers vanaf de haven van Nagasaki de bossen in trekken richting Sendai, Yamagata en Yamadera. Wie is de Mol? is in de eerste plaats entertainment, maar al kijkend leer je meer over de rijke culturen van de veelal schitterende opnamelocaties, zo ook Japan. Veel kijkplezier, en alvast een goede reis straks!