Alles op Reis
Image default
Reizen

Groepsreizen Costa Rica

Costa Rica is een afwisselend vakantieland dat zich perfect leent om doorheen te reizen. Onze groepsreizen Costa Rica zijn een perfecte combinatie van rondtrekken, maar met voldoende tijd om te genieten van het unieke land. Costa Rica is het hele jaar door te bezoeken, met de periode tussen december en april als meest droge periode.

Aansluiten bij een groepsreis

Een groepsreis is ideaal om een land te verkennen. Je hoeft niks meer zelf te regelen en gaat op basis van de expertise en eerdere ervaringen van de reisorganisatie de route afleggen. Dat zorgt ervoor dat je op de mooiste plekken komt en je het land in korte tijd zo goed mogelijk leert kennen.

Het allerleukste aan groepsreis Costa Rica is dat je samen reist met mensen van rond je eigen leeftijd. Door je aan te sluiten bij een groepsreis maak je kennis met nieuwe mensen, die allemaal voor dezelfde rondreis hebben gekozen. Alleen het feit al dat je dezelfde keus maakt, maakt het waarschijnlijk dat er mensen in je groep zitten met wie je goed kunt opschieten. Niet zelden ontstaan er dan ook mooie vriendschappen tijdens dit soort reizen.

Doordat je vooraf kennis kunt maken met je reisgenoten is de ergste spanning er wel vanaf tegen de tijd dat je gaat vliegen.

Avontuurlijk Costa Rica

Costa Rica is behalve een mooie reisbestemming ook een avontuurlijke plek, waar je heel veel kunt zien en beleven. Zo ga je bijvoorbeeld raften, maar maken we er direct een tweedaagse tocht van. Onderweg stoppen we bij een afgelegen hotel waar we de nacht doorbrengen, met adembenemend mooie uitzichten op de rivier.

Een tweede activiteit die je zeker niet mag missen bij een groepsreis naar Costa Rica is een canopy-tour. Bij een canopy-tour ga je, gezekerd aan een kabel, verschillende ziplines doen. De allerlaatste zipline is de meest spectaculaire gelijk en is bijna een kilometer lang. Deze laatste zipline doe je daarnaast nog eens op unieke wijze!

Rondreizen inclusief vlucht

Als je groepsreizen boekt is het wel zo fijn om te weten waar je aan toe bent. Niemand zit erop te wachten om ter plekke nog met allerlei kosten verrast te worden. Om die reden is je retourvlucht inbegrepen bij je reissom. Niet alleen weet je dan zeker dat je met je reisgenoten op dezelfde vlucht zit, maar je komt ook niet voor onnodige verrassingen te staan.

Flora en Fauna

Costa Rica staat bekend om de grote diversiteit aan dieren die je kunt spotten. Van leguanen tot luiaarden, kaaimannen tot apensoorten en honderden verschillende soorten kleurrijke vogels, Costa Rica is divers en bijzonder.

Costa Rica in het algemeen

Over het algemeen kun je in Costa Rica rekenen op een land met vriendelijke mensen. Veel afwisselende natuur, van bergen tot prachtige stranden en een enorme variatie in landschappen. Om die reden is het ook niet zo van belang wanneer het regenseizoen precies loopt. Costa Rica bestaat voor een belangrijk deel uit tropische regenwouden en het woord verraadt het al een beetje: het kan er regenen, en hard ook. De temperatuur blijft echter het hele jaar door aangenaam, waardoor regen niet zoveel invloed heeft op je reis verder. Verschillende gebieden in Costa Rica herbergen een ander microklimaat, dus van weersvoorspellingen word je ook niet veel wijzer vaak.

Wanneer moet je je groepsreis boeken?

We raden je aan om zodra je de knoop doorgehakt hebt, niet eindeloos uit te stellen. Prijsstijgingen die voorkomen worden doorberekend bij nieuwe boekers, maar niet als je je boeking al geplaatst hebt. Daarnaast kun je op die manier ook sneller contact leggen met je medereizigers.

https://www.simi-reizen.nl/groepsreizen/groepsreizen.html