Alles op Reis
Image default
Anders

Bucket hat weer in de mode

Bucket hat

De bucket hat is een mode-item dat weer helemaal in is. De vraag is of de bucket hat een blijvertje is, of dat het na een seizoen weer uit de mode raakt. In dit blogartikel bespreken we de geschiedenis van de bucket hat, waarom hij nu zo populair is en welke soorten bucket hats er allemaal zijn.

Terug in de mode

De bucket hat bestaat al heel lang, maar is pas sinds kort weer in de mode. Dit type hoed was oorspronkelijk bedoeld om de drager te beschermen tegen zon en regen. De brede rand van de bucket hat hield het gezicht en de nek in de schaduw en beschermde de drager tegen de regen. De hoed was ook populair bij vissers en boeren, omdat ze zo het hoofd koel en droog hielden tijdens het werk in de buitenlucht.

Tegenwoordig wordt de bucket hat meer gedragen als fashion item dan voor zijn praktische doeleinden. De hoed was te zien op de catwalk van grote modeontwerpers en wordt vaak gedragen door beroemdheden. De bucket hat kan worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder stof, leer en zelfs spijkerstof.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom de bucket hat zo populair is. Ten eerste is het een zeer veelzijdig kledingstuk dat zowel in de zomer als in de winter gedragen kan worden. Door de verschillende soorten stof kan je in de zomer kiezen voor een wat lichtere en de winter voor een wat warmere bucket hat. Kies bijvoorbeeld voor polyester in de zomer en wol of handdoek stof in de winter. Ten tweede geeft de hoed een retro gevoel dat momenteel erg in de mode is.

Welke soorten bucket hats zijn er? Hier zijn enkele van de meest populaire:

De klassieke bucket hat is gemaakt van stro en heeft een brede rand. Dit type hoed is perfect om in de zomer de zon van je gezicht en nek te houden. Tegenwoordig zie je dit type hoed echter steeds minder. Het materiaal is namelijk vrij stug en er kan weinig gevarieerd worden in kleur, logo’s of andere uiterlijke kenmerken.

De stoffen bucket hat is gemaakt van lichtgewicht stof zoals katoen of polyester. Dit type hoed is ideaal voor zomerse dagen omdat het helpt om je koel te houden. Dit type materiaal is momenteel verreweg het populairst. In tegenstelling tot de hierboven genoemde stro bucket hat is met deze stoffen hoed wel veel variatie te vinden in design. Hierdoor zijn er ontzettend veel leuke bucket hats te vinden van stof.

De denim bucket hat is een geweldige keuze voor casual wear. Hij heeft een ontspannen uitstraling en staat geweldig bij jeans. Deze soort bucket hat is in 2022 weer helemaal in de mode.

Bucket hats tijdelijk of een blijvertje?

Is de bucket hat trend een blijvertje? De tijd zal het leren, maar wij denken dat hij blijft! Deze veelzijdige en stijlvolle hoed is perfect voor zowel zomer- als winterdagen. Of je nu kiest voor een klassieke strohoed of een meer uniekere stoffen hat, met de bucket hat blijf je het hele seizoen cool.

https://mybuckethat.nl/