Alles op Reis
Image default
Anders

De juiste bescherming voor op de scooter

Wanneer je regelmatig met je scooter naar school of je werk gaat, dan is de kans natuurlijk aanwezig dat je te maken krijgt met een ongeluk of slecht weer. Het is dan wel zo fijn dat je jezelf en ook je scooter hier goed tegen kunt beschermen. Omdat je hier niet altijd zelf iets aan kunt doen, is preventief beschermen natuurlijk het allerbeste wat je kunt doen. Om je een idee te geven op welke manieren jij je scooter en ook jezelf kunt beschermen tegen zowel vies weer als een eventueel ongeluk, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

 

Een helm

Het dragen van een helm is natuurlijk verplicht. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat er gebeurt op het moment dat jij ten val komt en je met je hoofd op de straat terecht komt. Ondanks het feit dat je misschien niet de maximale snelheid bereikt, kan de impact gigantisch zijn. Niet voor niets is het daarom ook aan te raden te allen tijde een helm te dragen, niet alleen op een scooter, maar ook op de fiets. Je kunt namelijk wel een valbeugel hebben die je scooter beschermt, maar dat helpt je hoofd natuurlijk niet. Je kunt beter je scooter beschadigd hebben, dan je hoofd.

 

Beenkleed

Wanneer het buiten kouder wordt en je niet de luxe hebt om met de auto naar school of je werk te kunnen, dan is het wel zo fijn dat je goed beschermt op je scooter zit. Vooral wanneer je vroeg vertrekt, is het fijn dat je handschoenen en ook een muts kunt dragen. Toch kan het zo zijn dat dit niet voldoende is om lekker warm te blijven. Een beenkleed scooter biedt dan uitkomst. Dit kleed beschermt je namelijk niet alleen tegen de kou, maar ook tegen regen, sneeuw en hagel. Zo kom je dus niet alleen warm aan op je bestemming, maar gelukkig ook lekker droog.