Alles op Reis
Image default
Reizen

Beste verzamelobjecten die je kunt krijgen uit Spanje en Portugal

In de afgelopen jaren zijn Spanje en Portugal enkele van de meest populaire toeristische bestemmingen in Europa geworden. Naast hun prachtige stranden en rijke cultuur, herbergen deze landen ook een aantal fantastische verzamelobjecten die je na je reis mee naar huis kunt nemen.

Vlag van Spanje

De spaanse vlag, zoals die tegenwoordig bekend staat, is een horizontale driekleur van rood, geel en rood. Het werd officieel aangenomen in 1873 tijdens de Eerste Republiek, maar werd sinds 1873 onofficieel gebruikt. De kleurstelling en het ontwerp worden gewoonlijk toegeschreven aan Rafaël de Riego, een van de belangrijkste leiders van de revolutionaire beweging tegen de absolute monarchie van Isabella II. Hij stelde voor om zijn familie kleuren te gebruiken als een symbool van verzet tegen het regime van Isabella, waarvan het gebruik dateert uit 1785 toen hij soortgelijke kleuren gebruikte terwijl hij een opstand leidde tegen Carlos IV.

Vlag van Portugal

Naast de vlag van Spanje moet je ook een vlag portugal hebben. Het wordt de Vlag van Iberia of Kruis van Bourgondië genoemd en wordt zowel door beide landen als door Gibraltar gebruikt. Dit is het Britse grondgebied aan de zuidkust van Spanje.

Geweven aardewerk

Aardewerk is een van de meest populaire souvenirs uit Spanje en Portugal en je vindt het in veel verschillende stijlen. De eerste stap bij het maken van aardewerk is om klei te mengen met andere materialen zoals zand en stro en het vervolgens in een mal te vormen. De volgende stap is het bakken van het aardewerk in een oven bij hoge temperaturen om het uit te harden. Aardewerk kan voor veel dingen worden gebruikt, zoals borden, decoratieve stukken, vazen ​​of zelfs kunst.

Majolica tegels

Majolica tegels zijn een van de beste souveniropties uit Spanje en Portugal. Ze zijn meestal met de hand beschilderd en hebben vaak een glanzend glazuur dat is gemaakt van tinoxide. De meest gebruikelijke methode voor het maken van majolicategels is het coaten van aardewerk op kleibasis met verschillende verflagen, elk gebakken bij hoge temperaturen om te voorkomen dat de kleuren door elkaar lopen. Deze techniek werd in het begin van de 16e eeuw uitgevonden door Spaanse pottenbakkers die op zoek waren naar het imiteren van Chinees porselein, dat toen populair was.