Alles op Reis
Image default
Reizen

Zo haal je het maximale uit je Formule 1 reis

Als je een Formule 1 fan bent, dan weet je dat er niets beters is dan een race in levende lijve te zien. En als je het geluk hebt naar een Grand Prix evenement te gaan, dan wil je het beste uit de ervaring halen. Touroperators bieden vaak totaalpakketten aan met vervoer en verblijf. Maar welke manier je ook kiest om te reizen, één ding is zeker: een Formule 1 reis is een ervaring die je nooit zult vergeten!

 

Compleet verzorgde reis

Een Formule 1 reis is een geweldige manier om de wereld te zien en enkele van de spannendste races ter wereld mee te maken. Veel reisorganisaties bieden full-service pakketten aan waarin alles is inbegrepen, van vervoer tot accommodatie en kaartjes voor de race. Het is soms ook mogelijk om bij bepaalde operators een F1-chartervlucht te boeken. Je zit dan in het vliegtuig met andere Formule 1-fans. Een ding is zeker: de sfeer zit er goed in! 

 

Formule 1 

Bij het plannen van je reis is het belangrijk rekening te houden met het wedstrijdschema. Het Formule 1 seizoen bestaat uit 21 races, verspreid over 18 landen. De eerste race vindt plaats in Australië in maart, en de laatste race is in Abu Dhabi in november. Het is ook belangrijk te bedenken dat het Formule 1 seizoen erg lang is, dus het is niet altijd mogelijk om alle races te zien. Als je maar een paar races wilt zien, is het aan te raden de races te kiezen die in Europa worden gehouden. Zo hoef je niet te ver te reizen en is het tijdsverschil niet al te groot.

 

Maak een stedentrip

Het is ook mogelijk een hotel in de buurt van het racecircuit te boeken. Dit heeft het voordeel dat je gemakkelijk naar het circuit kunt lopen en niet op openbaar vervoer of taxi’s aangewezen bent. Een ander voordeel is dat je je in het heetst van de strijd bevindt, zodat je de volle Formule 1 sfeer kunt meemaken. Deze optie is vooral aan te bevelen voor wie voor de eerste keer naar een grand prix gaat. 

Als je al verschillende races bezocht hebt, kan het leuk zijn te kiezen voor een hotel in het centrum van de stad. Op die manier kun je je passie voor de Formule 1 combineren met een stedentrip. Er zijn ook verschillende websites waar je particulieren kunt vinden die tijdens het raceweekend hun huis in de buurt van het circuit verhuren. Deze optie is meestal goedkoper dan een hotel boeken.