Alles op Reis
Image default
Reizen

Vakantie Midden-Oosten? Ga eens naar Libanon

Wil je op vakantie naar het Midden Oosten? Dan zijn er natuurlijk verschillende landen die je kunt bezoeken. Veel mensen denken gelijk aan Dubai of de Emiraten. Maar je kunt het dichter bij huis zoeken. Want Libanon is ook verrassend leuk. Op slechts 4,5 uur vliegen zit je al in dit prachtige land, vlakbij Cyprus. Transavia heeft rechtstreekse vliegreizen van Amsterdam naar Beiroet. Dus makkelijker kan het eigenlijk niet. Wel moet je even het reis advies in de gaten houden. Dat veranderd namelijk nog wel eens. Op dit moment is het grootste deel van het land geel. In principe kun je er dan gewoon naartoe gaan en zul je nergens last van hebben. Ikzelf ben ondertussen al meer dan 16 keer naar dit mooie land geweest en heb nog nooit een probleem daar gehad.

Bezienswaardigheden Libanon

Libanon is een land van uitersten. Kapotgeschoten huizen staan vlak naast prachtige moderne gebouwen. Je ziet de duurste auto’s rijden en tegelijkertijd zie je de grootste barakken over straat denderen. De rijken zijn extreem rijk. De armen zijn ontzettend arm. Bij de zee is het in de winter goed vertoeven en kun je gerust met een shirtje over de boulevard flaneren. En dat terwijl een half uurtje rijden de bergen in, je mooie skipiste’s vind er veel sneeuw. Wat je hier kunt doen? Een tour met de sneeuwscooter maken! Erg leuk! Is het zomer? Dan staan er in de bergen quads voor je klaar voor een mooie tour door de bossen en bergen.

Jbeil
Jbeil is een vissersstadje welke je als tourist echt moet bezoeken. Je vakantie is niet compleet als je hier niet geweest bent. Heel authentiek met leuke winkeltjes en restaurantjes.

Jeita grotto
Grotten zijn er in veel landen. En in Libanon zijn ze ook te vinden. En ze zijn zeker een bezoekje waard. Je gaat met een kabelbaantje naar de plek. En daarna kun je te voet de grot in lopen. Hier zie je prachtige stalagmieten. Midden in de grot zit zelfs een waterpartij met prachtig helder water. Hier mag je in een bootje stappen en ga je met het bootje door de grot heen. Erg leuk om te beleven.

Beiroet
Beiroet is de hoofdstad van Libanon. Het is het handigste om je hotel hier te boeken. Zo zit je lekker centraal. Ik zou een hotel uitzoeken vlakbij de zee. Dan kun je in de avond over de boulevard lopen. Eventueel kun je ook in de buurt van Hamra een leuk hotel zoeken. Hamra is de winkelstraat van beirut. Hier vind je leuke winkeltjes en restaurantjes. Kijk hier voor hotels beiroet.

Shisha roken
Ja, als je in libanon op vakantie bent, is dit natuurlijk dé kans om eens een waterpijp te roken. Kies je favoriete smaakje en probeer het eens. Houdt het wel bij één keertje want waterpijp roken is op zich niet goed voor je gezondheid.

Ruines bekijken
Libanon heeft ook diverse ruines. De bekendste zit in Baalbek. Dat is een hele grote. Baalbek is op de kaart van reisadvies meestal rood. Maar ik ben er nu 5x geweest en heb er nog nooit problemen gehad. Ga met een taxi of boek een georganiseerd dagtour met een groep. Daar zit meest al ook nog een etentje bij in en dat is echt aan te raden want de Libanese keuken is ontzettend goed en lekker.

 

vakantie beiroet

https://www.vakantie-libanon.nl/