Alles op Reis
Image default
Reizen

Top 5 bestemmingen voor een bijzondere vakantie

Wanneer je een actieve vakantieganger bent vul je een reis al snel anders in dan wanneer je alleen op zoek gaat naar een ontspannen vakantie. Avontuur, natuur en genoeg mogelijkheden om verschillende activiteiten te ondernemen zijn dan de minimale eisen. Het winterseizoen is net begonnen, maar je kunt ook uitkijken naar de mei- of zomervakantie. Het is altijd goed om alvast even weg te dromen, toch? Daarom geven we je in deze blog alvast onze top 5 bestemmingen voor een bijzondere vakantie! Lees snel verder. 

Finland 

Op nummer 1 in ons rijtje staat Finland. Je vraagt jezelf waarschijnlijk nu af: “He, wat kan je doen in Finland dan?” We kunnen je alvast verklappen dat Finland een ontzettend toffe locatie is voor een bijzondere vakantie in de winter! De besneeuwde dennenbomen, de bevroren meren en het Noorderlicht dat aan de hemel danst zorgen voor unieke momenten. Wil je de vakantie naar een iets hoger niveau brengen qua activiteiten? Kies er dan voor om je in te schrijven voor een bushcraft cursus. Op deze manier leer je in een kleine groep de natuur kennen en leer je werken met diverse gereedschappen. Een ervaring om niet meer te vergeten! 

Nepal

De ideale locatie voor klimmers en wandelaars. Na dagen lang naar boven klimmen sta je dan eindelijk op de top. Nadat dit is gelukt kun je het met volle trots zeggen; “Ik heb de hoogste berg ter wereld beklommen!” Daarnaast kan je in Nepal ook ontzettend tof raften. Je kunt hier meerdaagse raft tochten maken. Een avontuurlijke en bijzondere ervaring die je waarschijnlijk nooit meer gaat vergeten. 

Zweden 

En we zijn alweer aangekomen bij nummer 3, namelijk Zweden. In Zweden is de kanoreis een ontzettend toffe activiteit! Zo kun je overdag heel mooi door de mooiste landschappen peddelen en in de avond zoek je een plekje in de natuur waar je je tent kan opzetten. Een hele week buiten zijn en genieten van de Zweedse zomer. Ideaal toch!? 

Georgië

 Georgie is een land met een ontzettend mooi natuur, mooie stranden, eeuwenoude gebruiken en historische kloosters en kastelen. Deze zijn gebouwd op pieken en bergtoppen, maar tegelijkertijd is de stad ook ontzettend modern en vooruitstrevend. De hoofdstad kent een bruisend nachtleven en de beroemde, glamoureuze gokstad Baltimore mag ook zeker niet vergeten worden. Georgië is een land waar Azië en Europa samenkomen in een mix van cultuur en historie, maar ook met de nodige moderne en luxe voorzieningen.