Alles op Reis
Image default
Reizen

Reizen met leeftijdsgenoten

Een groepsreis is een goede optie voor reizigers die op zoek zijn naar een avontuurlijke vakantie, met mensen die je niet vooraf kent. Door je aan te sluiten bij een groepsvakantie heb je zelf geen omkijken naar het regelen van je vakantie en kom je terecht in een groep gelijkgestemden.

 

Alle groepsreizen zijn ofwel te boeken voor jongeren tussen de 18 en 25 of tussen de 24 of 32, of een combinatie daarvan. Dat zorgt ervoor dat je altijd weet dat je terechtkomt in een groep met mensen die niet extreem veel ouder of jonger zijn.

 

Natuurlijk, er is een verschil tussen iemand van 18 en iemand van 32, maar in de praktijk gaat het altijd om mensen die nog jong van geest zijn.

 

Waar naartoe op groepsreis?

 

Grofweg heb je twee keuzes. Je blijft binnen Europa of net buiten Europa in bijvoorbeeld Marokko of Egypte, of je reist naar een verre bestemming. Verre reizen zijn over het algemeen rondreizen en zijn vanzelfsprekend een stuk duurder, omdat je te maken hebt met vliegreizen. De vlucht is immers een groot onderdeel van de prijs.

 

We hebben een lijstje gemaakt van populaire reisbestemmingen voor jongeren tussen de 18 en 32.

 

Binnen Europa zijn populair:

 

  1. Griekenland. Land van zon, zee en strand. Griekenland heeft echter nog veel meer te bieden. Zo is er prachtige natuur te vinden, heeft Griekenland een interessante cultuur en kun je veel dingen bezichtigen die meer dan de moeite waard zijn. Rondreizen door Griekenland is redelijk betaalbaar. Je zult ontdekken dat het land verrassend groen is en er veel meer te zien is dan je wellicht denkt.
  2. Kroatie. Kroatie is een reisbestemming die nooit teleurstelt. Behalve heerlijk uitgaan en heerlijke temperaturen is het in Kroatie ook mogelijk om avontuur en afwisseling te beleven. Ga raften, zeekajakken of klimmen, geniet van heerlijke avonden en nachten en ga overdag lekker op pad.
  3. Ierland. Een land dat misschien niet als jongerenbestemming bekend staat, maar een fantastische bestemming is voor natuurliefhebbers. De cultuur, de vele pubs, prachtige kastelen en de gezellige sfeer zijn stuk voor stuk goede redenen om het land te bezoeken. Laat je dus verleiden door een land waar het misschien niet superzonnig is, maar waar enorm veel te doen en te beleven is.
  4. Balkan. “De Balkan” is eigenlijk een verzamelnaam voor een hele regio waarin je landen kunt vinden als Noord-Macedonie, Montenegro, Albanie en nog een aantal andere landen. Behalve mooi weer ben je hier binnen enkele uren vliegen in een totaal andere wereld. Ontdek de cultuur en geschiedenis, maar geniet ook van strand en ontspannende activiteiten.

 

Populaire groepsreizen buiten Europa

 

Buiten Europa is de lijst met populaire reizen lang. Er zijn ontzettend veel landen de moeite van het ontdekken waard. Ons advies: kijk goed naar wat je uit je vakantie wilt halen. Ben je meer een natuurliefhebber? Dan is Costa Rica een aanrader. Wil je natuur combineren met zon, zee en strand en het nodige uitgaan? Dan is Bali the place to be.

 

Hieronder vind je een aantal van de populairste single groepsreizen buiten Europa:

 

Rondreizen Bali – Bali heeft alles wat een tropisch eiland moet hebben. Prachtige natuur, vriendelijke mensen, veel uitgaansmogelijkheden en veel mogelijkheden om activiteiten te ondernemen. Nog afgezien van de prachtige stranden natuurlijk en de heerlijke temperatuur. De rondreizen Bali

 

Costa Rica – het hele jaar door een tropisch paradijs en ideaal voor een enorm afwisselende vakantie. De natuur en dieren in Costa Rica zijn indrukwekkend, maar er is nog zoveel meer te doen en te beleven dat je voor een avontuurlijke vakantie Costa Rica zeker niet moet uitvlakken als optie.

 

Rondreizen Canada – voor rondreizen leent Canada zich goed voor groepsreizen. Canada is een land waar de natuur centraal staat en waar je naartoe gaat om mooie wandeltochten te maken, dingen te bezichtigen en natuurlijk in de hoop om beren te spotten.

 

Colombia – een van de bestemmingen die met het jaar populairder wordt is Colombia. Niet alleen is Colombia als land steeds veiliger voor toeristen, het is ook nog eens een enorm afwisselende bestemmingen met enerzijds hoge bergen, jungle-gebieden en strand. Cultureel en qua gebouwen kun je er ook je hart ophalen. Voor wie een beetje avontuurlijk ingesteld is zijn rondreizen door Colombia absolute aanraders.

 

Reizen met mensen van je eigen leeftijd

 

Als je een groepsreis wilt gaan doen is het belangrijk dat je met mensen op pad gaat waar het mee klikt. Hoewel leeftijd slechts 1 factor is en het helemaal niet wil zeggen dat je niet goed overweg kunt met een ouder of jonger iemand, geeft het wel een idee hoe de reis in elkaar zit. Boek je een rondreis met voornamelijk andere jongeren, dan doe je ook activiteiten die specifiek voor jonge mensen zijn ontwikkeld. Meer actie, meer avontuur en een goede mix van steden en natuur.

https://www.simi-reizen.nl/singlereizen/singlereis.html