Alles op Reis
Image default
Reizen

Jongerenvakanties

De standaard jongerenvakanties kennen we allemaal wel. Goedkope vlucht, goedkoop hotel en genieten van zon, zee en strand. Maar, er zijn ook jongerenvakanties waar je meer uit kunt halen. Ontdek vakanties waarbij je met andere jongeren samen reist en ontdek de wereld samen. Door je aan te sluiten bij een georganiseerde jongerenvakantie kun je uitgaan van een afwisselende, bijzondere reis waar je niet alleen nieuwe mensen leert kennen, maar ook kennismaakt met de mooiste landen en gebieden.

 

Zo kun je gaan voor een wandelvakantie voor jongeren, waarbij je bijvoorbeeld naar Ierland afreist of een bijzondere rondreis door Noorwegen en Zweden maakt. Of, als je nog iets avontuurlijker ingesteld bent is bijvoorbeeld Bulgarije een aanrader.

 

Wil je toch een beetje zon, zee en strand? Dan kun je meevaren op de partycruise naar Griekenland, eilandhoppen in zonnig Kroatie, het heerlijke Italiaanse Toscane ontdekken en nog veel meer.

 

Maar, je hoeft voor je jongerenvakantie niet in Europa te blijven. Ook buiten Europa is er een groot aanbod van vakanties voor jongeren die op zoek zijn naar een reis die wel georganiseerd is, maar die je ook veel vrijheid geeft.

 

Een aantal van onze verre jongerenvakanties zijn:

 

  • Groepsreis Bali – je ontdekt tijdens deze 16-daagse jongerenreis alle hoogtepunten van het eiland Bali in Indonesië. Niet voor niets is dit een topbestemming voor Nederlanders en een plek die het ontdekken waard is.
  • Jongerenvakantie Costa Rica – het tropische Costa Rica staat garant voor een topvakantie. Tijdens een spectaculaire rondreis ontdek je de mooiste plekken van Costa Rica. Samen met andere jongeren reis je door Costa Rica en geniet je van een tweedaagse raft-tocht, zipline je door de boomtoppen en geniet je van echt avontuur.
  • Sri Lanka – dit eiland in de Indische Oceaan is compact, maar heeft superveel te bieden. Van de heuvelachtige binnenlanden tot de heerlijke stranden, is Sri Lanka een bestemming die je echt moet ontdekken.
  • Roadtrip Californie – in Californie beleef je Amerika in het klein. Van prachtige bergen tot wereldsteden als Los Angeles en San Francisco. Je reist bij deze jongeren vakantie samen met anderen in SUV’s dwars door de VS. Een aanrader voor alle avonturiers!
  • Jordanië – een reisbestemming die je niet mag overslaan. Een verrassende rondreis langs alle hoogtepunten van Jordanië.

 

Hoe ziet zo’n jongerenvakantie eruit?

 

Bij alle jongerenvakanties is je vlucht of busreis inbegrepen bij de reissom. Dat zorgt ervoor dat je een echte samen-uit-samen-thuis vakantie boekt. Met je reisgenoten beleef je vervolgens de vakantie. Niet zelden komen daar bijzondere vriendschappen uit voort.

 

Doordat bij elke reis ook activiteiten inbegrepen zijn bij je reissom weet je vooraf waar je aan toe bent. Maar, belangrijker nog, je leert je reisgenoten ook echt kennen. Door samen dingen te ondernemen leer je elkaar veel beter kennen dan wanneer ieder zijn eigen gang gaat.

 

Natuurlijk is er ‘s avonds genoeg ruimte om je eigen ding te doen. Een drankje doen op het terras met je reisgenoten of een gedeelte daarvan is altijd aan te raden. Je kiest uiteindelijk voor een reis waarbij je intensief reist, maar genoeg tijd voor jezelf hebt.

 

Welke jongerenvakanties raden jullie aan?

 

Allemaal wel, maar het hangt erg af van waar je interesses liggen. Ben je meer een natuurliefhebber? Dan is een jongerenvakantie Noorwegen of Ierland echt iets voor jou. Wil je een grote reis maken? Dan zijn Bali, Sri Lanka en Costa Rica perfect.

https://www.simi-reizen.nl/simi/jongerenvakanties.html