Alles op Reis
Image default
Reizen

Houd vakantie herinneringen levend met deze creatieve tips

Een reis door Australië, een roadtrip door Amerika of een heerlijke familievakantie in Spanje. Elke vakantie komt met onvergetelijke herinneringen. Kun jij er al een paar bedenken? Deze momenten wil je uiteraard vastleggen en bundelen op één plek. Zo kijk je elke dag terug op die fijne reis die jullie samen hebben gemaakt. Kun jij een paar creatieve ideeën gebruiken? Lees dan snel verder! 

Maak een vakantie fotoboek

Digitale foto’s zijn prachtig, maar er gaat niets boven bladeren door een fysiek fotoboek. Stop daarom al je foto’s en verhalen in een vakantie fotoboek. Dit is het perfecte moment om samen met je gezin terug te kijken op jullie vakantie. Kies samen de leukste foto’s en plak ze in het boek. Vergeet niet ruimte over te houden voor verhalen. Hebben jullie samen al vele vakanties gehad? Maak dan één groot vakantieboek. Verdeel de foto’s over verschillende hoofdstukken en neem de lezers mee op een reis rond de wereld! 

Laat een foto op canvas bedrukken

Een goede manier om een specifiek moment te herinneren, is met een grote foto aan de muur. Je kunt bijvoorbeeld een foto op canvas laten bedrukken. Ga door al je vakantiefoto’s en kies de allerleukste. Zo verbaas je iedereen die bij je binnenkomt. Wedden dat ze gelijk naar deze mooie herinnering vragen. Vind je een grote foto te heftig? Druk dan een aantal kleine foto’s af en maak er een mooi kunstwerk van.

Creëer een muur van herinneringen

Wist je dat magneten een hoop herinneringen kunnen opdoen? Die palmboom doet je bijvoorbeeld denken aan een heerlijke dag op het strand van Curaçao. De sinaasappel herken je nog van de bomen in Valencia. Plak ze daarom op een muur vol herinneringen. Combineer ze met de leukste foto’s en andere spullen die je hebt verzameld. Zo kijk je elke dag naar een muur en haal je al die fijne momenten nog eens terug. 

Houd een reisdagboek bij

Denk tot slot aan je toekomstige zelf. Houd tijdens het reizen een dagboekje bij. Schrijf hier al je mooie verhalen in. Verzamel bijvoorbeeld visitekaartjes van de lekkerste restaurants die je bezoekt. Plak ze in het dagboek en ga weer even terug naar het overheerlijke gerecht dat je daar hebt gegeten. Met een reisdagboek kom je tijdens het reizen even tot rust. Ga dus lekker zitten onder een palmboom, pak er een verfrissend drankje bij en schrijf er op los.

 

Er zijn dus allerlei manieren waarop jij die mooie vakantie herinneringen levend houdt. Plak ze bijvoorbeeld in een fotoboek of houd een reisdagboek bij. Later kijk je er op terug en dan waan je je weer even op vakantie!