Alles op Reis
Image default
Reizen

Ga jij jouw camper of caravan verkopen? Dit is wat je moet weten!

Staat jouw camper lange tijd in de stalling? Boek je de laatste tijd vaker een hotel dan een kampeerplek? Dan is het wellicht tijd om je camper of caravan te verkopen. Dat is na al die jaren misschien lastig, maar vaak wel de beste keuze. Je caravan of camper verkopen, kan zo gedaan zijn. Soms heb je wat meer tijd nodig. Er zijn namelijk een aantal dingen die je wel moet doen, maar ook niet moet doen. Lees daarom snel verder. Wij vertellen je wat je moet weten!

Bepaal de vraagprijs

Weet jij wat jouw camper of caravan waard is? Doe je onderzoek en bepaal dat voordat je een advertentie online zet. Dit is afhankelijk van de marktwaarde en wat de staat is van het voertuig. Heb je hier hulp bij nodig? Vraag dan een professional om hulp. Zij helpen je daar graag bij. Je kunt ook je camper of caravan verkopen via een gespecialiseerde automakelaar. Zij doen de onderhandeling en komen met de beste prijs. Ga je toch zelf onderhandelen? Sluit dan geen té overhaaste deals.

Wees transparant over de staat 

Wat kun je niet missen in een goede advertentie? Dat zijn duidelijke foto’s natuurlijk. Maak genoeg foto’s; liever te veel dan te weinig. Laat de mooie kant van je voertuig zien, maar vergeet ook de gebreken niet. Het is namelijk goed om transparant te zijn. Zo weten potentiële kopers ook wat ze kunnen verwachten. Zet de leeftijd en alle specificaties van de camper of caravan in de beschrijving van de advertentie. Eerlijkheid duurt het langst!  

Verzamel alle relevante documenten

Zorg tijdens de verkoop dat je alle relevante documenten bij de hand hebt. Zo gaat het verkoopproces het snelst. Je moet namelijk een aantal dingen overzetten op de naam van de koper. Houd het kentekenbewijs bij de hand en zet de caravan op de naam van de koper. Na de verkoop krijg je een vrijwaringsbewijs van de koper. Dit geeft aan dat de wagen niet meer van jou is. Kijk deze goed na en zorg dat dit in orde is. 

 

Je camper of caravan kun je wel degelijk verkopen. Zorg vooral dat je rekening houdt met deze punten. Doe vooraf dus onderzoek naar de vraagprijs en wees transparant over de staat. Verzamel tot slot alle relevante documenten en informatie. Ga in zee met iemand die je kunt vertrouwen. Zo heb je jouw camper of caravan snel verkocht!