Alles op Reis
Image default
Fietsen

De beste fietsroutes in Flevoland voor racefietsen

Flevoland, de jongste provincie van Nederland, is een paradijs voor fietsers. Met zijn vlakke terrein en grote open ruimtes is het de perfecte plek om met je racefiets een rondje te fietsen. Of je nu een ervaren fietser bent of een gelegenheidsfietser, er zijn genoeg fietsroutes om uit te kiezen. Laten we eens kijken naar enkele van de beste fietsroutes in Flevoland met je racefiets.

De toeristische racefiets route van Oldeberkoop

Deze mooie route voert je door het pittoreske stadje Oldeberkoop en omgeving. Langs deze route kom je langs talloze molens en velden met tulpen en andere bloemen. De route is ongeveer 45 kilometer lang en grotendeels vlak, dus ideaal voor fietsers van elk niveau. Omdat de route door verschillende natuurgebieden loopt, kunt u onderweg misschien wel herten of andere dieren spotten!

De Oostvaardersplassenroute

De Oostvaardersplassen is het grootste natuurgebied van Flevoland en beslaat meer dan 5500 hectare. In dit unieke landschap vind je weilanden, rietvelden en waterpartijen die veel vogels en andere dieren aantrekken. Je kunt er ook uitstekend fietsen! Deze route voert u langs de randen van het reservaat en heeft verschillende rustplaatsen waar u kunt pauzeren om het uitzicht te bewonderen of foto’s te nemen. De totale afstand is ongeveer 35 kilometer. 

                                                                                                                         
De Ketelmeerroute

Voor degenen die op zoek zijn naar een nog uitdagender rit, is er de Ketelmeerfietsroute! Deze langere route slingert rond een van de vele meren van Flevoland, het Ketelmeer, en biedt prachtige uitzichten en veel heuvels om je uithoudingsvermogen te testen. Met ongeveer 70 kilometer (43 mijl) is deze route het meest geschikt voor ervaren fietsers, maar de route kan worden aangepast aan elk niveau door kortere omwegen te maken of te stoppen bij rustplaatsen onderweg.

Conclusie:
Flevoland is een geweldige plek om te verkennen op je racefiets! Van lange routes met adembenemende uitzichten tot kortere routes die perfect zijn voor beginners, er is hier voor elk wat wils, ongeacht je niveau of ervaring. Dus waar wacht je nog op? Ga er op uit en begin vandaag nog met verkennen! Je zult er geen spijt van krijgen! Meer tips lezen? Ga dan naar fietsenmagazine