Alles op Reis
Image default
Anders

Natuurlijk paardenvoer: wat is dit precies

Alles over natuurlijk paardenvoer

Ben je benieuwd wat natuurlijk paardenvoer kan doen voor jouw paard? Veel goedkope grondstoffen bevatten nauwelijks verteerbare vezels voor paarden. Ze beschikken vaak over te weinig voedingsstoffen en hebben weinig toegevoegde waarden. Door voor natuurlijke voeding te kiezen, heb je niet te maken met toegevoegde vulstoffen. Hierdoor heeft natuurlijke voeding meer toegevoegde waarde voor je paard. In dit artikel vertellen we je wat natuurlijke voeding voor jouw paard kan betekenen en voorzien we je van tips om je paard op een zo natuurlijk mogelijke manier te voeren. Lees snel verder voor meer informatie over natuurlijk paardenvoer en de voordelen hiervan voor je paard.

Natuurlijke grondstoffen

Als je je paard natuurlijk voert, krijgt het paard natuurlijke grondstoffen te verwerken. Deze grondstoffen voldoen meer aan de behoeftes van paarden. Van nature eet het paard al specifieke grondstoffen zoals gras en kruiden. Ook eet het de schors en wortels van bomen op. Paarden krijgen nog niet zo lang graan. Paarden die in vroegere tijden veel op het land werkten, hadden een hogere energiebehoefte. Hierdoor hadden ze minder tijd om te eten. Paarden kregen daardoor graan aangeboden omdat dit een hoog energiegehalte had. Het is echter niet aan te raden om je paard nog steeds op deze manier te voeren. Krachtvoer van nu is beter in balans en bestaat niet enkel uit haver. Door diverse granen toe te voegen aan het voer, wordt de energie beter verdeeld. Haver is eenvoudig te verteren en zorgt ervoor dat er snel energie vrijkomt. Echter is het hoog aan eiwitten en vetten. Gerst heeft een hoger zetmeelgehalte, maar verteert langzamer en kan ervoor zorgen dat het paard een langer uithoudingsvermogen heeft. Bekijk ook electrolyten drank voor paarden.

Voedingsstoffen natuurlijk gevormd

Het natuurlijk voeren van paarden heeft ook van doen met toegevoegde mixen in het samenstellen van krachtvoer. Dagelijks ruwvoer alleen is niet genoeg. Ook bevat veel grasland niet de diversiteit aan grassen en kruiden zoals dit in de natuur te vinden is. Om dit tekort aan vitaminen op te vullen, worden er vaak mixen aan het krachtvoer toegevoegd. Dit kan via een laboratorium gebeuren, maar ook op een natuurlijke wijze. In dit geval draagt de natuurlijke wijze bij aan een gezonde darmflora bij paarden.

Natuurlijke voeding: een gezonde darmflora

Natuurlijke voeding draagt bij aan een gezonde darmflora van het paard. Een paard heeft niet alleen een dosis ruwvoer nodig, maar kan minstens een dubbele hoeveelheid gebruiken om gezond te blijven. Ook eet een paard van nature dus zelfs meer dan ruwvoer. Als paarden een dubbele hoeveelheid ruwvoer krijgen toegediend, zal dit ook hun suiker- en eiwitopname verdubbelen. Hierdoor moet de aanvulling op het ruwvoer worden aangepast, om zon de darmflora in balans te brengen en ervoor te zorgen dat de paarden fit blijven en niet met overgewicht te maken krijgen. Als paarden overwegend ruwvoer krijgen aangeboden en dit ook nog eens niet natuurlijk is, lopen zij veel mis. Dit voer bevat namelijk te weinig vitamines en mineralen. Met natuurlijk paardenvoer kun je dit aanvullen. De darmflora is van groot belang, omdat het paard de voeding ook moet kunnen verteren. En dat is waar het nog vaak mis in gaat. Dit kan ook in balans gebracht worden met natuurlijk paardenvoer. Bekijk ook eens glucosamine voor paarden.

Tips om je paard natuurlijk te voeren

Wil je je paard graag op een meer natuurlijke manier voeren? Dan hebben wij een aantal tips voor je. Allereerst raden we aan je paard minimaal 4 keer per dag te voeren. Zorg ervoor dat het rantsoen minimaal uit 1 – 1,5 kg droge stof per 100 kg lichaamsgewicht uit ruwvoer bestaat. Doe dit in een slowfeeder, zodat je paard dit langzamer opneemt. Maak ook de keuze voor krachtvoer met pure grondstoffen, waarin er geen gebruik is gemaakt van vulstoffen. Zo is het natuurlijk paardenvoer van Equilin een goede keuze. Blijf er echter wel voor zorgen dat je paard genoeg te doen heeft in de wei, zodat deze in beweging blijft. Je kunt ervoor kiezen om het eetgedeelte en het drinkgedeelte in andere hoeken van de wei te plaatsen, zodat je paard niet op een centrale plek eet en drinkt. Je paard zal hierdoor niet alleen meer bewegen, maar zich ook minder snel vervelen. Zorg ervoor dat ook voor dat er een zandpiste in de wei staan. Paarden mesten van nature graag op het zand en ze rollen ook graag. Als ze deze in de wei hebben, wordt het natuurlijke gedrag van het paard gestimuleerd. Ook zullen ze hierdoor meer bewegen.

Kies voor natuurlijke paardenvoeding

Kies ervoor om je paard natuurlijke paardenvoeding te voeren en ga online op zoek naar natuurlijk paardenvoer zonder toevoegingen. Hiermee help je de darmen van je paard en zal je merken dat ze een stuk actiever worden. Wij wensen je veel succes met het vinden van geschikt natuurlijk paardenvoer voor jouw trouwe ros.

https://equilin.eu/