Alles op Reis
Image default
Anders

Hoe kies ik een hondenbed?

Hoe kies ik een hondenbed?

Het is belangrijk om rekening te houden met elementen zoals de grootte van uw hond, hoe hard (of makkelijk) ze zijn met hun spullen en waar u van plan bent het bed te gebruiken. Hondenbedden die meestal op hardhouten vloeren staan, hebben bijvoorbeeld meer ondersteuning en demping nodig dan bedden die op pluche tapijt staan. De leeftijd van uw hond is ook van belang – oudere honden hebben meer pijn en hebben over het algemeen bedden nodig met een hogere mate van ondersteuning dan hun jongere tegenhangers.

Hebben honden echt een hondenmand nodig?

Veel honden vinden het prima om geen eigen rieten hondenmand te hebben – vooral als hun baasje het prima vindt dat de pup lekker languit op de bank of op een mensenbed ligt. Maar als u uw hond een eigen plek wilt geven om te ontspannen (en ook uw ruimte wilt terugwinnen), is een hondenbed een prima optie. U zult moeten bepalen wat uw hond leuk vindt en waar u het bed in uw huis wilt plaatsen. Verschillende bedstijlen zijn beter geschikt voor verschillende omgevingen. Een knuffelbed is geschikt voor algemene omgevingen en om ’s nachts in te slapen.

Een bedje is ideaal voor een warm klimaat (omdat het voor een luchtstroom zorgt om uw pup koel te houden) of voor buiten. Kratzakken passen in hondenkratten en zorgen voor opvulling terwijl uw harige vriend opgesloten zit. Maar als uw hond een kauwer is, kan hij beter geen hondenbed gebruiken, want het inslikken van stof of vulling kan tot ernstige schade leiden.

Moet een hondenbed groter zijn dan de hond?

In het algemeen, ja: uw hondenbed moet eigenlijk groter zijn dan uw hond. Hoewel de meeste honden zich graag opkrullen in bed, luieren en spelen ze er ook graag op, dus u wilt niet dat het bed te krap aanvoelt. Probeer in plaats daarvan een bed te kiezen dat iets groter is dan uw hond, maar niet zo groot dat ze erin verdwalen. Het is een zorgvuldig evenwicht.

Waarom kauwen honden op hun bed?

Honden kunnen op hun hondenbed kauwen om een aantal redenen, waaronder:

  • Puppy’s. Puppy’s die tandjes krijgen kunnen vaak door een fase gaan waarin ze hun hondenbedden verscheuren.
  • Agressieve of ruwe honden. Honden die meer agressief of ruw zijn, kunnen gewoon sterker bijten dan andere honden.
  • Nerveuze honden. Nervositeit of verlatingsangst kan een andere bron van destructief kauwgedrag zijn. Hoewel een kauwbestendig hondenbed een nerveuze hond kan weerhouden van het vernielen van voorwerpen, is het nog steeds belangrijk dat de eigenaar de onderliggende oorzaak van het nerveuze kauwen aanpakt.
  • Verveling. Sommige honden zullen kauwen omdat ze zich vervelen, en hun bed is uiteindelijk het dichtsbijzijnde ding in de buurt. Probeer uw hond vaker uit te laten en geef hem speeltjes met traktaties om hem mentaal uit te dagen en verveling tegen te gaan.

Belangrijkste kenmerken van kauwbestendige hondenbedden

Er zijn een aantal belangrijke kenmerken van een kauwvrij bed die eigenaren moeten overwegen.

Versterkt materiaal. Kauwbestendige hondenbedden moeten extra verstevigd zijn. Ze moeten veel steviger zijn dan traditionele hondenbedden, en gemaakt van sterker materiaal.

Verhoogde gewichtslimiet. Een kauwbestendig hondenbed moet een verhoogd gewicht hebben dat een grotere hond kan dragen. Als de hond genoeg ruimte heeft om te liggen, voelt hij zich veiliger en zekerder, in plaats van te proberen het kleine bed onder hem kapot te kauwen.

Slijtvast materiaal. Een hondenbed is alleen kauwvrij als het materiaal slijtvast is. Hoe hard de hond ook zijn best doet, het moet niet mogelijk zijn om een gat in het materiaal te maken, zoals dat bij andere bedden gemakkelijk kan. Cordura, canvas en PVC zijn enkele mogelijke opties voor bijtvaste bedden. Canvas is een van de meer populaire opties voor onverwoestbare hondenbedden. Het is extreem duurzaam en scheurbestendig, dus het zou niet moeten breken als een hond erop probeert te kauwen.

Van de grond af. Bedden die van de grond af staan zijn vaak moeilijker voor honden om door te kauwen. Ze zien eruit als een bed om op te liggen, in plaats van een speeltje om te verscheuren. Dit biedt ook orthopedische ondersteuning voor honden, wat een extra bonus is.