Alles op Reis
Image default
Reizen

Zeehonden kijken op Texel

Op vakantie in eigen land is de afgelopen jaar een stuik populairder geworden. Niet alleen omdat vliegvakanties een tijd land niet mogelijk waren maar ook omdat steeds meer vakantiegangers meer bewust vakantie willen houden en het vliegtuig daarom links laten liggen. De Waddeneilanden zijn een van de favoriete binnenlandse bestemmingen. Texel is als grootste, en voor de meeste Nederlanders gemakkelijkste bereikbare, Waddeneiland het meest in trek. Er is van alles te zien waaronder zeehonden.

Zeehondenboot op Texel

Vanaf de prachtige haven van Oudeschild op Texel kan je met diverse boten een tocht maken om zeehonden te gaan spotten. Wij raden aan om de zeehondentocht van de TX44 waddencruise te nemen. Deze heeft namelijk een aantal unieke voordelen zoals:

  • Mogelijkheid om binnen of buiten te zitten
  • Grote boot en dus minder deining
  • Perfecte catering aan boort
  • Wetenswaardigheden in diverse talen
  • Ook geschikt wanneer je in een rolstoel zit
  • Gezellige kapitein en gastvrouwen
  • Ook de hond kan mee aan boort
  • Complete reis met zeehonden én marinehaven Den Helder

Zeehonden kijken op de Razende Bol

De zeehonden zie je niet of nauwelijks op de stranden van Texel. Dit vinden de diertjes te druk en hier worden ze teveel gestoord. De Razende Bol is een onbewoonde zandbank in de Waddenzee en hier komen de zeehonden graag uitrusten van het zwemmen en lekker zonnen. Op de Razende bol zie je tevens allerlei vogels maar geen mensen. De TX44 waddencruise vaart tot op enige afstand van de zandbank zodat je (zeker met een gratis te lenen verrekijker) de zeehonden kan bekijken, zonder dat ze gestoord worden. De kapitein neemt uitgebreid de tijd zodat je rustig de vele zeehonden kan spotten. In het voorjaar zijn er ook vaak jonge zeehondjes te zien!

Naar de marinehaven

Vervolgens zet de kapitein koers naar de Marinehaven van Den Helder. Na een korte tocht over de zee, waar overigens ook altijd van alles te zien is, zoals bijzondere schepen, arriveert de TX44 bij de haven. Gelukkig krijgt de kapitein toestemming van de havenmeester om de haven binnen te varen. Hier liggen allerlei fregatten, onderzeeërs en andere militaire vaartuigen. Over vele schepen worden leuke wetenswaardigheden verteld.

Terug naar de haven op Texel

Na het bezoek aan de Marinehaven gaat de reis terug naar de haven van Oudeschild op Texel. Onderweg wordt er informatie over het eiland verteld en is er op het water altijd wel iets te zien. Ook is dit een perfect moment voor een lekkere kop koffie, thee of een glas fris met iets lekkers erbij zoals originele Texelse koek. Na aankomst kan je vrij snel weer van boort en eventueel nog rondkijken in de leuke haven van Oudeschild. Hier zijn verschillende horecazaken aanwezig en leuke winkeltjes.

https://www.tx44.nl/nl