Alles op Reis
Image default
Reizen

Waarom Australië op je bucketlist moet staan

Waarom Australië op je bucketlist moet staan

Australië, ook wel “Down Under” genoemd, is een zeer populaire reisbestemming. Zeker als je avontuurlijk bent aangelegd, is dit land onmisbaar op je bucketlist. Het land staat vooral bekend om de veelzijdige flora en fauna. In Australië vind je verschillende diersoorten die nergens anders voorkomen. Er zijn echter nog veel meer redenen waarom een rondreis Australië op je bucketlist moet staan. Hier lees je waarom dit land een geliefde vakantiebestemming is!

De prachtige natuur van Australië

Vooral de natuur is een belangrijke reden dat zoveel mensen naar Australië op vakantie gaan. De natuur is hier erg veelzijdig. Je vindt er mooie stranden en koraalriffen, maar ook woestijnen en zelfs regenwouden. Ben je een echte natuurliefhebber? Dan is Australië een heuse aanrader! Je kunt hier bijvoorbeeld het Great Barrier Reef met eigen ogen bekijken. Dit is het grootste koraalrif ter wereld. Je vindt hier dan ook tal van verschillende zeedieren.

Maar naast het Great Barrier Reef kent Australië nog veel meer prachtige natuurgebieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van rotsformatie Uluru. Deze plek wordt door de Aboriginals als heilig beschouwd. Vanaf de top van de rotsformatie heb je een prachtig uitzicht. Andere noemenswaardige bezienswaardigheden zijn de Blue Mountains en Kakadu National Park. Daarmee hebben we slechts een fractie van de indrukwekkende plekken in de Australische natuur benoemd. Ga je op ontdekkingstocht, dan is de prachtige natuur onvermijdelijk.

De inheemse diersoorten van Australië

In de veelzijdige natuurgebieden van Australië vind je niet alleen veel planten, maar ook kent het land veel inheemse diersoorten. Zo staat het land bijvoorbeeld bekend om de kangoeroes. Maar ook kun je er wallaby’s en krokodillen spotten. Er zijn veel diersoorten die nergens anders ter wereld van nature voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de koala, de emoe, de Tasmaanse duivel en het vogelbekdier.

Ben je een echte dierenliefhebber? Dan is het zeker aan te raden om een van de nationale parken of wildreservaten in het land te bezoeken.

Levendige steden en een multiculturele samenleving

Alhoewel Australië voornamelijk geliefd is vanwege de prachtige flora en fauna, kent het land ook bruisende steden. Denk bijvoorbeeld aan steden als Sydney, Brisbane en Melbourne. In deze steden vind je veel bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Daarnaast hebben deze levendige steden een rijk uitgaansleven.

In Australië vind je bovendien invloeden van veel culturen terug. Zo kun je er bijvoorbeeld meer leren over de cultuur van de originele bewoners: de Aboriginals. Maar ook zijn er in het land veel Europese en zelfs Afrikaanse en Aziatische invloeden terug te vinden. Deze mengelmoes van culturele invloeden zorgt voor een unieke ervaring.

Australië is dé vakantiebestemming voor avonturiers

Ben je avontuurlijk aangelegd? Dan is Australië bij uitstek geschikt als vakantiebestemming. Je kunt hier namelijk veel bijzondere activiteiten ondernemen. Je kunt er bijvoorbeeld snorkelen, surfen en kamperen. Als echte waaghals kun je er zelfs voor kiezen om in Australië te skydiven. Maar ook als je niet per se op zoek bent naar een adrenaline-kick, voelt Australië als een avontuurlijke bestemming. Dankzij de rijke cultuur, de bijzondere dieren en de prachtige natuurgebieden heb je bij thuiskomst meer dan genoeg te vertellen!

Een vakantie naar Australië plannen?

Lijkt het je leuk om in Australië op vakantie te gaan? Dan is het verstandig om een langere periode weg te gaan en een rondreis te maken. Het land is namelijk zeer groot en veelzijdig. Door een rondreis te boeken bij een aanbieder als Van Verre, krijg je veel prachtige plekken te zien. Kies je ervoor om een complete rondreis te boeken, dan hoef je zelf geen accommodaties te regelen. Je bent dan altijd verzekerd van een comfortabele accommodatie, en de prijzen zijn vooraf duidelijk.

https://www.vanverre.nl/