Alles op Reis
Image default
Reizen

Veiligheidsuitrusting die je moet hebben bij het slacklinen

Veiligheid is de eerste prioriteit als je gaat slacklinen. Het is uiterst belangrijk om te onthouden dat slacklinen een gevaarlijke sport is en dat je je hier altijd van bewust moet zijn. Je moet veilig zijn als je aan het slacklinen bent, dus het is belangrijk dat je de juiste uitrusting zoals een crashpad gebruikt en weet hoe je deze op de juiste manier moet gebruiken.

Helm

Een helm is een must-have voor iedereen die graag op een slackline loopt. Helemaal als je net begint, zal dit je beschermen tegen vallen en gewond raken. De helm moet ook goed passen, zodat hij je hoofd goed kan beschermen tegen verwondingen. Het moet een harde plastic buitenkant hebben met een schuimvoering aan de binnenkant om de impact van een ongeval tijdens je activiteit te absorberen. Een integraalhelm is het beste omdat deze meer van het gezicht bedekt. Zo ben je beter beschermd bij een val of ongeval tijdens de slackline activiteit.

Kniebeschermers

Je vraagt je misschien af ​​of kniebeschermers wel of niet nodig zijn. Hoewel veel mensen denken dat pads alleen voor beginners zijn en voor degenen die extra hulp nodig hebben, is dat helemaal niet waar. Kniebeschermers kunnen je helpen veilig te blijven en blessures te voorkomen, ongeacht hoe ervaren je bent. Slacklinen is een zware belasting voor je knieën. De handeling van balanceren zorgt ervoor dat de spieren in je benen samentrekken en herhaaldelijk uitstrekken. Dit kan pijnlijke spieren en blauwe plekken veroorzaken als ze niet goed worden beschermd door een paar kniebeschermers. Dit geldt vooral bij het leren balanceren op een slackline, omdat je in deze fase vaker zult vallen.

Aanlijning

De riem of aanlijning is de meest elementaire veiligheidsuitrusting en de eerste die je zou moeten aanschaffen. Het is een geweldig hulpmiddel om te leren hoe je op de lijn kunt blijven en ook om veilig te vallen. De beste riemen zijn gemaakt van leer of soortgelijk materiaal en hebben aan beide uiteinden een metalen gesp. Je kunt ook kiezen voor een aanlijning met twee uiteinden, wat betekent dat hij aan elk uiteinde twee karabijnhaken heeft, zodat je jezelf aan beide zijden van je slackline-set kunt vastklikken.