Alles op Reis
Image default
Reizen

Vakantie naar Noorwegen? Deze plekken mag je niet missen!

Ben jij al eens in Scandinavië geweest? Veel mensen kiezen voor een vakantie in Spanje, Frankrijk of Italië, maar wat dacht je van een vakantie naar Noorwegen? Dit is echt eens totaal wat anders, en er zijn verschillende plekken die je absoluut niet in andere landen zult vinden. Laten we eens kijken welke dat zijn.

De regio Oslo

De regio Oslo, met Oslo als grote hoofdstad van Noorwegen, is een geweldige plek om te bezoeken, vooral als je van steden houdt of de Noorse cultuur wilt leren kennen. Naast alle interessante dingen die er te zien zijn en de geschiedenis die erbij hoort, voelt de stad zich ook een beetje aan als een kleinere plaats, mede dankzij de mooie haven en natuur eromheen. Het is een mix van ouderwets Scandinavisch ontwerp en moderne invloeden van de stad. Je kunt door de stad wandelen en alle hoogtepunten bezoeken die je graag wilt zien.

Preikestolen

De Preikestolen is echt iets wat je moet zien als je naar Noorwegen gaat. De naam komt door hoe het eruitziet: als een steile rots met een platte bovenkant, net als een preekstoel waar een priester op staat. Omdat het op een mooie plek ligt en je vanaf de top geweldige uitzichten hebt, is het een van de meest geliefde wandelingen in Noorwegen. Het is in de buurt van Stavanger, een stad in het zuidwesten van Noorwegen, en perfect voor mensen die van wandelen houden. Het duurt ongeveer 2 uur om omhoog te wandelen op een steil pad van ongeveer 3,8 kilometer, met een hoogteverschil van zo’n 334 meter. Maar als je boven bent, kun je genieten van fantastische uitzichten op de bergen en de fjorden, dat zijn die lange smalle inhammen in de zee. En als je graag wandelt en ook de westelijke fjorden bezoekt, moet je zeker de andere populaire wandelroute, Trolltunga, in de buurt van Bergen niet overslaan.

De westelijke fjorden

Denk aan Noorwegen en je ziet waarschijnlijk lange fjorden, hoge bergen en watervallen voor je. Als je dat wilt ervaren, moet je naar de westelijke fjorden gaan. Vooral de Geirangerfjord is een echte aanrader. Het is één van de allermooiste fjorden ter wereld. Je zult versteld staan van het prachtige landschap met rustig water, hoge heuvels en allerlei verschillende planten en bloemen. Hier vind je ook de Zeven Zusters en de Bruidssluier watervallen. Die Zeven Zusters waterval heeft zijn naam te danken aan zeven aparte stromen water. De hoogste daarvan is maar liefst 250 meter hoog. Volgens verhalen uit de streek lijken deze “zussen” op de berg te dansen, terwijl de “Vrijer” aan de overkant van de fjord met hen flirt. Lijkt jou dit ook zo mooi om te zien? Boek dan eens een vakantie naar Noorwegen!

https://www.buroscanbrit.nl