Alles op Reis
Image default
Reizen

Tips voor een schoolreisje: voor een veilige en gezellige reis!

Corona heeft de afgelopen jaren veel gevraagd van het onderwijs. Een lange tijd heeft het onderwijs op afstand moeten plaatsvinden en hebben leerlingen noodgedwongen de les van achter de laptop moeten volgen. Vooral voor basisscholen is dit een zware periode geweest. Kinderen hebben het onderling contact nodig en ruim 40% van de ouders vreest voor een leerachterstand als gevolg op de maatregelen.

 

Voor basisschoolleerlingen is een schoolreisje vaak een hoogtepunt van het jaar. Kinderen gaan een volledige dag of meer, afhankelijk van de bestemming van de reis, genieten van een gezellig of educatief tripje met leeftijdsgenootjes. Maar als school een goede en volledig doordachte reis plannen, kan een hele klus zijn. Vooral Corona laat scholen zitten met een flink probleem. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe plan je überhaupt een goede reis? Daarom zijn hier een aantal tips voor een schoolreisje vermeld die jou kunnen helpen!

Een stappenplan voor de organisatie

Om te garanderen dat je aan alles denkt wanneer je aan het plannen bent, kan werken via een stappenplan goede begeleiding bieden. Dit helpt bij het creëren van structuur en maakt het proces een stuk eenvoudiger.

 

De eerste stap in het organiseren van een schoolreisje, is het prikken van een datum. Voor bepaalde scholen geldt het dat de datum al vastligt in de planning. Maar aan een groot aantal scholen is het de taak om zelf een dag uit te kiezen. Als vervolg op deze stap, is het vanzelfsprekend belangrijk dat de bestemming van de reis bekend is. Af en toe wordt er vanuit de school zelf aangegeven wat het doel van de reis is. Dit kan educatief zijn of simpelweg een dag om plezier te beleven.

 

Vervoer is het daaropvolgende belangrijkste aandachtspunt. Vaak wordt gekozen voor een busmaatschappij zodat de gehele klas op hetzelfde moment arriveert en vertrekt. Dit is handig voor het gemak en bespaart veel moeite. Maar welke busmaatschappij kies je dan? Om prijzen te vergelijken is de verstandigste optie het aanvragen van een vrijblijvende offerte bij diverse bedrijven. Zo kunnen alle positieve en negatieve punten tegen elkaar afgewogen worden en kan er een uiteindelijke beslissing worden gemaakt.

 

De laatste stap in het proces is het bevestigen van een reis met een busmaatschappij naar keuze. De reis is gepland en het schoolreisje kan beginnen!

 

Dit is waarom reizen met een bus zo fijn is

Er zitten een aantal aantrekkelijke voordelen verbonden aan het reizen met een busmaatschappij. Zo is het ontzettend eenvoudig om met de bus op pad te gaan en bespaart dit tijd die verspild moet worden aan het regelen van individueel vervoer per leerling. Niet alle ouders hebben namelijk tijd om hun kind of kinderen naar de plaats van bestemming te brengen.

 

Daarnaast heb je gegarandeerd alle leerlingen die meegaan op één plek. De begeleiders die meegaan kunnen op deze manier beter toezicht houden op alle leerlingen. De hoofden kunnen eenvoudig geteld worden en iedereen gaat mee heen en terug. 

 

Het feit dat alle leerlingen bij elkaar in dezelfde bus zitten, betekent ook dat dit het onderlinge contact bevordert. De studenten leren elkaar beter kennen buiten het klaslokaal en nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan. Persoonlijk contact tussen kinderen bevordert de sociale ontwikkeling enorm en kan bijdragen aan een betere sfeer binnen de klas. 

Belangrijke tips voor een schoolreisje

De voordelen van reizen met een busmaatschappij zijn nu bekend. Het is tijd om een aantal belangrijke tips voor een schoolreisje aan te kaarten waar begeleiders en docenten gebruik van kunnen maken om de reis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Allereerst is het verstandig om een kijkje te nemen naar de voorspellingen voor het schoolreisseizoen. Rond de 80% van alle scholen gaat in mei of juni op schoolreisje. Veelgekozen dagen zijn dinsdagen en donderdagen. Dit betekent dat het rond die tijd drukker is in parken en dierentuinen en dat prijzen hoger liggen dan in de andere maanden. Een tip is, om te kijken naar mogelijkheden om een datum te prikken in april, juli of zelfs september voor lagere prijzen en meer rust. 

Ook kan het nooit kwaad om bij de busmaatschappij te checken of deze de mogelijkheid biedt om een all-in arrangement te verzorgen naar bestemming. Dit houdt in dat het bedrijf de volledige reis tot in de puntjes regelt, inclusief eten en de entree voor de bestemming. Deze tip kan de school veel tijd en geld besparen. 

 

Tot slot is het altijd verstandig om voor meerdere begeleiders te zorgen. Dit kan betekenen dat een aantal andere docenten meegaan of dat ouders van leerlingen vrijwillig meegaan om een oogje op de kinderen te houden. Meer toezicht betekent meer veiligheid.

Op zoek naar vervoer?

Staat er voor jouw school een schoolreisje op de planning? En ben je op zoek naar vervoer? Busmaatschappij Gebo Tours heeft een uitgebreide keuze aan reisbussen die klaar staan om een schoolreisje te verzorgen. Met keuze uit ruim 50 luxe touringcars die een aantal zitplaatsen van tussen de 35 en 92 hebben, is de kans enorm groot dat je hier slaagt wanneer je op zoek bent naar vervoer.

 

De touringcars zijn uitgerust met dvd-spelers, een toevoeging waardoor een lange reis voor jonge leerlingen een stuk beter uit te houden is. Gebo Tours wordt als uitermate veilig aangeschreven en is ISO gecertificeerd. De ISO 9001 is een norm waarin de eisen van kwaliteitsmanagement zijn vastgelegd waar bedrijven aan moeten voldoen. Veiligheid voor alles.