Alles op Reis
Image default
Reizen

Met de auto naar Parijs: Dit moet je weten

Als je een autotocht naar Parijs plant, dan weet je dat dit zowel een spannende als ontmoedigende ervaring kan zijn. Met haar drukke straten en bruisende sfeer is het laatste wat je nodig hebt een onvoorbereide aankomst. Hier zijn enkele tips en informatie om jouw bezoek zo soepel en plezierig mogelijk te laten verlopen.

Een parkeerplaats vinden

Een van de eerste dingen waar je aan moet denken bij een bezoek aan Parijs met de auto is parkeren. Het grootste deel van het centrum van de stad is autovrij, dus het vinden van een parkeerplaats kan moeilijk zijn. Maar maak je vooral geen zorgen – er zijn genoeg openbare en particuliere parkeerplaatsen in verschillende wijken, zorg er alleen voor dat je jouw onderzoek doet om uit te vinden welke het beste bij jouw behoeften passen. Vergeet niet dat de prijzen per locatie verschillen, dus als je op zoek bent naar iets goedkopers, kun je beter kiezen voor een goedkoper tarief per uur of een hotel met parkeerplaats overwegen, zodat je de stad verder kan ontdekken met het openbaar vervoer of de benenwagen! 

De verkeersregels kennen

Parijse bestuurders hebben de neiging vrij agressief te rijden, dus het is belangrijk dat je jee van tevoren vertrouwd maakt met de lokale rijgedragingen. Bijvoorbeeld, bussen en trams moeten altijd voorrang krijgen; eenrichtingsstraten moeten altijd worden gevolgd, zelfs als ze verwarrend lijken; snelheidslimieten variëren van 30 km per uur in steden of dorpen tot 130 km per uur op snelwegen; veiligheidsgordels moeten altijd worden gedragen in voertuigen; wetten voor rijden onder invloed zijn streng, dus vermijd het drinken van alcohol voordat je achter het stuur kruipt, en koplampen moeten te allen tijde aanblijven als je ’s nachts rijdt. 

Je weg vinden in de stad

De beste manier om door Parijs te reizen is met het openbaar vervoer zoals bussen en metro’s – maar als je met de auto reist dan kunnen navigatie apps zoals Google Maps handig zijn om door de drukke wegen te navigeren tijdens de spitsuren. Het is ook de moeite waard om te weten dat de meeste tankstations ’s nachts of in de vroege namiddag sluiten – plan dus vooruit bij het tanken! Let ten slotte op de bewegwijzering, die nuttige aanwijzingen geeft, zoals snelheidsbeperkingen of toegangsbeperkingen (bijvoorbeeld het betreden van bepaalde gebieden zonder speciale vergunning).

Geniet van de rit!

Het beste deel van een bezoek aan Parijs met de auto is dat je veel meer vrijheid hebt dan enig ander vervoersmiddel – waardoor je meer afgelegen wijken kunt verkennen, weg van de toeristische drukte! Dus waarom zou je deze kans niet aangrijpen om een aantal onvergetelijke herinneringen te maken langs de geplaveide straten? Of het nu gaat om het nemen van snacks langs de weg of gewoon het maken van foto’s – wij garanderen dat dit een ervaring wordt die je niet zult vergeten!

 

https://www.wegwijsnaarparijs.nl/hotel/hotel-met-parkeerplaats-in-parijs/