Alles op Reis
Image default
Reizen

4 dingen die je moet weten als je in Marokko wilt werken

Als je erover denkt om in Marokko te gaan werken, dan staat je iets te wachten! Het land is rijk aan cultuur en geschiedenis, en de mensen zijn warm en gastvrij. In deze blog geven we je een insidersgids voor werken in Marokko, van de beste plaatsen om te werken tot de topsectoren.

 

De beste plaatsen om te werken in Marokko

Marokko is een groot land met veel mogelijkheden en uitdagingen voor professionals in verschillende sectoren. Maar er zijn toch een paar locaties die eruit springen als bijzonder goed voor werkzoekenden. Voor mensen in de financiële sector is de hoofdstad Rabat een goede optie, terwijl Casablanca de perfecte plaats is voor mensen die in de dienstsector willen werken. Ben je op zoek naar een stad die het best past bij het geven van Engelstalige lessen, is Fez een goede plaats om op zoek te gaan. Daarnaast is Agadir de plaats als je werk zoekt in de toeristische sector. 

 

De belangrijkste sectoren in Marokko

Er zijn enorm veel mogelijkheden voor professionals die werk zoeken binnen de verschillende sectoren in Marokko. Toch zijn er een aantal belangrijke sectoren die sterk aan het groeien zijn in dit land. Denk aan financiën, toerisme en onderwijs. Wanneer je in Marokko wilt werken, is het aan te raden eerst te kijken naar vacatures voor functies binnen deze sectoren.

 

De procedure voor een werkvisum

Voordat je reis naar Marokko kan beginnen, moet je een werkvisum hebben die je kunt aanvragen aangezien je in het buitenland voor een bepaalde tijd gaat werken. Het proces van het aanvragen kan een beetje ingewikkeld zijn en kan lang duren, dus is het van belang op tijd hiermee te beginnen. Je moet een aantal documenten klaar hebben liggen, waaronder je paspoort, uitnodigingsbrief van je werkgever en bewijs van financiële stabiliteit. Wanneer je deze documenten in orde hebt kan het echte werk beginnen: het aanvragen van een werkvisum. Je visum kan je aanvragen bij het dichtstbijzijnde Marokkaanse consulaat of ambassade.

 

De kosten van levensonderhoud

Een van de grootste overwegingen bij een verhuizing naar een nieuw land zijn de kosten van levensonderhoud. De kosten van levensonderhoud kunnen variëren als je wilt werken in Marokko, afhankelijk van de stad waar je besluit te wonen. Wanneer je in een grote stad gaat wonen zoals Casablanca zal dit duurder zijn dan dat je in een kleinere stad gaat wonen. Toch blijven de kosten relatief laag in vergelijking met andere westerse landen. Houdt ongeveer rekening met €600 tot €800 per maand voor de huur van je appartement, nutsvoorzieningen en boodschappen.

 

https://gedma.nl/werken-in-marokko/