Alles op Reis
Image default
Auto

Veilig reizen met jouw hond in de auto

Ga je binnenkort een weekend weg of langer op vakantie met de auto? Wellicht ben je van plan om jouw hond mee op reis te nemen. In dat geval is het van belang om je goed voor te bereiden op de reis, zodat jouw viervoeter een comfortabele en veilige plek heeft en zo de autorit goed kan doorkomen. Er zijn verschillende manieren om jouw hond mee te nemen in de auto die we in dit artikel bespreken, inclusief de autoaccessoires die van pas zouden kunnen komen. 

Op de achterbank

Allereerst kun je ervoor kiezen om jouw viervoeter mee te nemen op de achterbank. In dit geval is het voor de veiligheid essentieel om gebruik te maken van een hondengordel, zodat jouw hond goed kan blijven zitten tijdens de reis. Niet alleen voorkomt een hondengordel dat jouw vriend zomaar door de auto kan gaan lopen, ook zorgt het ervoor dat jouw hond veilig is wanneer er bochten worden gemaakt of wanneer er plotseling wordt geremd. Mocht je bescherming willen voor de bekleding van de achterbank, kun je gebruikmaken van een speciale autobeschermingsdeken voor honden.

Achter in de bak

In plaats van op de achterbank, is het ook mogelijk om jouw hond mee te nemen achter in de achterbak van de auto. Mocht je dit van plan zijn, is het echter wel raadzaam om een hondenrek of veiligheidsnet te installeren. Zo voorkom je wederom dat jouw hond zomaar door de auto kan gaan lopen. Ook in de achterbak is het voor de veiligheid verstandig om jouw hond goed vast te zetten. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een riem. 

In een bench

Misschien wel de veiligste manier om jouw hond mee te nemen in de auto, is door middel van een speciale auto-bench. Doordat deze benches een riem bevatten, kun je ze goed vastzetten in de auto, waardoor ze niet zomaar kunnen gaan schuiven tijdens het rijden. Daarnaast hebben auto-benches vaak een schuine zijkant, waardoor ze beter in de auto passen dan normale benches. Ook bevatten deze benches doorgaans een handvat aan de bovenkant, waardoor je ze makkelijker kunt optillen. Kortom, perfect voor op reis!

Neem je jouw hond mee in de auto? In plaats van hem of haar op de grond bij de bijrijdersstoel te zetten, is het aan te raden om gebruik te maken van de achterbank, een bench of de achterbak. Waar je je hond ook neerzet, maak er een fijne plek van voor hem of haar door middel van een comfortabel hondenkussen. Fijne reis!