Alles op Reis
Image default
Anders

Waarom personal training?

Personal training kan je volgen voor heel veel verschillende doeleinden. Personal training kan je volgen omdat je dan wel gaat sporten als je ondernemer bent bijvoorbeeld, maar je kan ook personal training volgen om je fitter en sterker te voelen, te herstellen van een bepaalde operatie of om af te vallen. Vooral voor die laatste reden volgen mensen vaak personal training. Deze training helpt ze, omdat deze mensen vaak zelf niet zo goed weten hoe ze moeten trainen. Met een personal trainer moeten ze wel, zeker omdat er vaak ook nog extra’s in een traject met een personal trainer zitten. Hij of zij is dan je stok achter de deur. Hoe gaat een traject in werking?

 

Intake

Als eerste heb je de intake. Tijdens de intake wordt er besproken hoe je nu eet en waarom je personal training in Henglo of ergens anders in Nederland wil volgen. De trainer vertelt dan hoe hij of zij te werk gaat en samen kijken jullie of die klik er is. Vervolgens word je voor de eerste keer gewogen en wordt je omtrek gemeten. De trainer noteert dit en stelt een plan op voor jou. Met dit plan gaan jullie samen aan de slag in de sportschool. Ook krijg je een voedingsplan.

 

Trainen

Vervolgens kom je dus een of twee keer per week trainen, net wat je afgesproken hebt. De trainer drijft je tot het uiterste. Dat kan soms pittig zijn, maar na een aantal weken merk je als het goed is dat het zijn vruchten afwerpt. De trainingen kunnen in de sportschool plaatsvinden, maar je kan er ook voor kiezen om samen met je trainer een bootcamp buiten te doen.

 

Terugkoppeling

Een keer per week is er een terugkoppeling. Je komt op gesprek bij je trainer. Samen kijken jullie naar hoe de week is verlopen. Je vertelt hierin eerlijk hoe het is gegaan met eten en je schema wordt waar nodig aangepast. Vervolgens is het tijd om te wegen. Samen met je trainer kijk je of je gewicht al is afgenomen. Ook je omtrek wordt weer gemeten. De trainer noteert dit wederom en houdt zo je voortgang bij.

https://www.fitintwente.nl/