Alles op Reis
Image default
Anders

Maak je huis kinderproof met LED inbouwspots

Inbouwspots zijn vaak een populaire keuze voor het verlichten van ruimtes in huis. Een van de voordelen van inbouwspots is dat ze kinderproof zijn. Dit betekent dat ze veilig zijn voor kinderen om mee om te gaan. Ben je benieuwd waarom je je huis kinderproof maakt met LED inbouwspots? We hebben de vier redenen voor je op een rijtje gezet!

 

Inbouwspots zijn ontoegankelijk

Het grootste voordeel waarom LED inbouwspots kinderproof zijn, is omdat ze verzonken zijn in het plafond. Dit houdt in dat ze dus niet toegankelijk zijn voor kinderen om aan te raken. Lampen die op de grond staan kunnen gemakkelijk omvallen of worden verplaatst door kinderen, wat gevaarlijk kan zijn als ze heel erg heet zijn. Kinderen raken vaak gefascineerd door verlichting. Het is natuurlijk ook best indrukwekkend om te zien, maar zeker geen speelgoed. Daarom is het dus voordelig dat deze inbouwspots zo hoog boven de grond zitten.

 

Je kunt niet bij het lampje

Wanneer kinderen toch in aanraking komen met LED inbouwspots, is het nog steeds niet gevaarlijk. Er zit namelijk een beschermende afdekking over de inbouwspots heen. Dit houdt dus in dat ze niet meteen bij het hete lampje kunnen met hun vingers. Ze raken dan de afdekking aan. Deze kan wel warm zijn, maar die wordt niet zo heel als de lamp zelf, wat ervoor zorgt dat ze zichzelf niet verbranden.

 

De lamp wordt minder heet

LED inbouwspots zijn energiezuiniger dan traditionele lampen. Dit komt doordat ze gebruik maken van LED-technologie. Deze lampen verbruiken minder energie, wat betekent dat ze ook minder warmte produceren. Stel dat ze op de één of andere manier het toch voor elkaar krijgen het afdekkingskap van de lamp te krijgen, verbranden ze nog steeds hun vingers niet zomaar, omdat de lamp niet zo heet wordt als traditionele lampen.

 

Je kan de lichtsterkte aanpassen

Ten slotte kunnen LED inbouwspots worden geïnstalleerd met dimbare functies. Dit betekent dat de lichtsterkte kan worden aangepast. Zo kun je je kind beschermen tegen fel licht. We hebben het hier dan niet alleen maar over het licht dat van de lampen zelf af komt. Maar je kunt ook denken aan het gebruiken van een spelcomputer of tablet. Als ze in het donker op een schermpje spelen, is dit namelijk slechter voor de ogen, dan wanneer ze het gebruiken in een omgeving met licht.