Alles op Reis
Image default
Anders

Een perfect dagje Maastricht

Maastricht is een prachtige stad in het zuiden van Nederland. Het heeft een rijke geschiedenis en een levendige cultuur. Een dagje Maastricht is dan ook zeker de moeite waard. In deze blog nemen we je mee op een perfect dagje Maastricht, waarbij we verschillende leuke bezienswaardigheden bezoeken.

9.00 uur – Ontbijt bij Café Zondag

Begin je dag goed met een heerlijk ontbijt bij Café Zondag. Dit gezellige café is gevestigd in een prachtig pand in het hippe Wyck en biedt een uitgebreid ontbijtmenu. Geniet van een croissantje, yoghurt met granola of een gezond ontbijtje met avocado en eieren.

10.00 uur – Bezoek de Sint Servaasbasiliek

De Sint Servaasbasiliek is een van de oudste en meest indrukwekkende kerken van Nederland. Het is een bijzondere mix van verschillende architectuurstijlen en heeft een rijke geschiedenis. Bezoek de kerk en bewonder de prachtige kunstwerken en beelden.

11.30 uur – Wandel door het Jekerkwartier

Het Jekerkwartier is een van de meest charmante wijken van Maastricht. Het is gelegen tussen de oude stadsmuren en de rivier de Jeker. Wandel door de smalle straatjes en bewonder de prachtige panden en hofjes.

12.30 uur – Lunch bij Café Sjiek

Café Sjiek is een begrip in Maastricht en is gevestigd in een prachtig pand in het Jekerkwartier. Het is een gezellig café met een uitgebreide lunchkaart. Probeer zeker hun bekende zuurvlees, een typisch Limburgs gerecht.

14.00 uur – Bezoek het Bonnefantenmuseum

Het Bonnefantenmuseum is een kunstmuseum dat gevestigd is in een bijzonder gebouw aan de Maas. Het museum heeft een uitgebreide collectie moderne en hedendaagse kunst en organiseert regelmatig bijzondere exposities. Het gebouw zelf is ook een bezoekje waard, met haar unieke architectuur en prachtige ligging aan de Maas.

15.30 uur – Maak een boottocht over de Maas

Vanaf het water krijg je een compleet ander perspectief op Maastricht. Maak een boottocht over de Maas en geniet van het uitzicht op de stad en de omgeving. Er zijn verschillende rondvaarten beschikbaar, van korte tochten tot langere cruises.

17.00 uur – Borrel bij Thiessen Wijnkoopers

Thiessen Wijnkoopers is een wijnbar en -winkel gevestigd in een prachtig pand aan het Vrijthof. Het is een ideale plek om te genieten van een goed glas wijn en heerlijke hapjes. Probeer zeker hun eigen wijn, die ze zelf produceren in Zuid-Frankrijk.

19.00 uur – Diner bij Beluga Loves You

Beluga Loves You is een van de beste restaurants van Maastricht en heeft zelfs een Michelinster.

Hoe kom je van A naar B? – Taxi Maastricht

Als je gemakkelijk een perfect dagje Maastricht wil en alle bestemmingen snel wilt kunnen bereiken, kun je het beste een taxi in Maastricht nemen.

https://taxiforevermaastricht.nl/