Een Michelinsterrenrestaurant staat gelijk aan een uiterst culinaire avond met lekker en exclusief eten. Maar hoe is de Michelinster eigenlijk ontstaan? Waar staat deze ster precies voor en waarom is dit zo’n fenomeen binnen de horecabranche geworden? In dit artikel gaan we nader in op het ontstaan van de Michelinster en waar deze precies vandaan komt. Twee broers en een bandenzaakHet begint allemaal in 1889 met twee broers. Édouard en André Michelin richten dit jaar de bandenfabriek Michelin op. Juist, dezelfde als die we vandaag de dag nog overal zien. Van origine produceert het bedrijf rubberen landbouwwerktuigen. Een fietser klopt in dit jaar echter bij de broers aan omdat zijn fietsband lek is. Of de broers hem kunnen helpen om de band te repareren? De band wordt met moeite geplakt, omdat deze moeilijk van de fiets te halen is. Na het plakken volgt een testrit, maar helaas loopt de band al snel weer leeg. Dit is voor de broers de aanleiding om zelf banden te ontwikkelen die makkelijk te verwisselen zijn. Hierbij richten ze zich niet alleen op fietsen maar ook autobanden; iets wat voor deze tijd heel bijzonder is omdat er vrijwel geen auto’s rondrijden. In 1891 richt de fabriek zich volledig op de ontwikkeling en productie van luchtbanden. Door octrooien aan te vragen worden ze later een van de grootste en bekendste bandenproducenten ter wereld. Banden en eten: logische connectie?Wellicht vraag je jezelf af wat de relatie is tussen een rubberen bandenzaak en de welbekende ster die nu aan restaurants wordt toegekend. Het antwoord is simpel: eten onderweg. Het bedrijf Michelin vergroot zijn naamsbekendheid door uit te breiden naar andere markten. Zo maakt het bedrijf in 1900 ook reisgidsen en in 1910 de eerste wegenkaarten voor automobilisten. Oorspronkelijk zijn de gidsen bedoeld om de Michelinbanden te promoten onder automobilisten. Maar door autotoerisme aan te moedigen blijkt al gauw dat er ook vraag is naar tankstationlocaties en goede eetplekken voor onderweg. Hierop ontwikkelt Michelin de zogenaamde ‘rode gids’. Hierin staat waar zich tankstations en eetgelegenheden bevinden, aanvankelijk nog zonder sterren. Pas in 1926 kwam de eerste ster erbij en later de tweede en de derde. Van drie naar vijf sterrenEen ster betekent op dat moment dat het eten veilig is bij het restaurant, twee sterren dat het een aanrader is als je er toevallig langs rijdt. Drie sterren betekent dat het restaurant het waard is om tot 30km ervoor om te rijden. Dit komt Michelin ook ten goede, want hoe meer mensen omrijden, hoe sneller de banden slijten en ze weer nieuwe nodig hebben. Pas jaren later worden de Michelinsterren een onderscheiding voor restaurants met een zeer goede keuken zoals we die nu kennen. Nu geeft het aantal sterren de gastronomische kwaliteit van het eten aan. Ook kunnen restaurants tot wel vijf sterren verzilveren. Toch is een ster geen must voor een restaurant om lekker eten op tafel te zetten. Zo is restaurant Du Nord een voorbeeld van een restaurant dat geen sterren heeft, maar wel fantastisch lekkere gerechten aan klanten serveert. Zo, nu weet je hoe de Michelinster ontstaan is. Krijg je honger van al dat gepraat over restaurants en sterren? Reserveer dan in Kaatsheuvel (of een stad naar keuze) jouw plek in een restaurant.
|
https://grandcafe-dunord.nl/ |
Goed artikel? Deel hem dan op:
Gerelateerde berichten:
- Welk Land Op Vakantie Welk Land Op Vakantie Table of ContentsPcr Test Vakantie WaarWat Kun Je Doen In De VakantieWanneer Weer Op VakantieWaar Kan Je Nog Op VakantieWaar Gratis...
- Ga je voor het eerst kamperen? Ga je voor het eerst kamperen en heb je geen idee wat je te wachten staat? Dan ben je hier op het juiste adres! We...
- Kun je reizen tijdens de overgang? Kun je reizen tijdens de overgang? Veel vrouwen hebben te maken met de overgang. Dit komt omdat je lichaam vroeg of laat in de overgang...
- How to keep pedal plates clean Pedal Plates are easy to store. Most bikers even put them in their saddlebag, jeans, or jacket. That is one of the reasons why these...
- Je huis verbouwen, hier moet je allemaal rekening mee houden Bij het verbouwen van een woning komt een hoop kijken. Daarom is het zaak dat je je goed voorbereidt op de verbouwing van je huis....
- Alle-zonvakanties.nl voor zonaanbidders door zonaanbieders! Wanneer je op een zonvakantie gaat weet je nooit hoe je deze gaat ervaren. Misschien omdat je de reisorganisatie niet kent of het vakantieland is...